Türkiye Diyanet Vakfından İftar - Son Dakika
Güncel

Türkiye Diyanet Vakfından İftar

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Ankara Müftülüğü, sığınmacılar, huzurevi sakinleri ve şehit-gazi yakınları için iftar programı düzenledi.

21.06.2016 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Ankara Müftülüğü, sığınmacılar, huzurevi sakinleri ve şehit-gazi yakınları için iftar programı düzenledi.

Bir otelde verilen iftara, Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ve çok sayıda davetli katıldı.

Hızlı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yaptığı konuşmada, gönüllerin buluştuğu bir iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Eğlenceyle geçmeyecek, sadece gönüllerin buluşacağı, Kur'an ile dopdolu günlerin, ibadetlerle doldurulmuş zenginleştirilmiş günlerin bugün 16'ncısıydı. Allah 10 gün sonra Kadir Gecesini daha sonra Ramazan Bayramını hep birlikte yapma, bu vesileyle Kadir Gecesine hep birlikte ulaşmayı nasip eylesin. Bayramı da sağlık sıhhat afiyet içinde gerçekleştirmeyi nasip etsin." diye konuştu.

Bilgin de vakfın ramazan ayında sunduğu hizmetlere ilişkin bilgi verdi. Vakıf tarafından düzenlenen iftarların yanı sıra Kocatepe Camisi'nde hayırseverler tarafından her akşam 2 bin 500 kişiye iftar verildiğini belirten Bilgin, 138 bin muhtaç aileye yardım kartı dağıtıldığını ifade etti.

Bilgin, "Bu ay itibariyle aralarında Filistin ve Arakan'ın da bulunduğu 88 ülkede ve 500 bağımsız bölgede 63 bin 560 gıda paketi dağıtıldı. Mağdur ve mazlum İslam coğrafyasında 201 bin kişilik iftar sofraları kuruldu. Tabi bunların hepsi aziz milletimizin yardımseverliğiyle olmuştur." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Diyanet Vakfından İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement