Türkiye, Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti

Türkiye, Doğu Akdeniz'de Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemiler için Navtex ilan etti. Sismik çalışmaların yapılacağı yeni Navtex, 10-23 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak.

10.08.2020 08:42  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemiler için yeni Navtex ilan etti. Akdeniz'de araştırma çalışmaları yürütecek Oruç Reis, gemisi Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı. Navtex, 23 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak.

SİSMİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan Navtex duyurusunda, 23 Ağustos tarihine kadar Akdeniz açıklarında sismik çalışmalar yapılacağı belirtildi.

ORUÇ REİS ÇALIŞMA YAPACAĞI ALANA ULAŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı. Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için Akdeniz'de ve Karadeniz'deki çalışmalarımız aralıksız devam edecek. 83 milyon arkanda Oruç Reis. Rast gele" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

ATIŞ EĞİTİMLERİ İÇİN İLAN EDİLMİŞTİ

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetkileri anlaşmasının ardından Türkiye'den Navtex hamlesi gelmişti. Türkiye, atış eğitimleri için 10-11 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Akdeniz açıklarında yeni bir Navtex yayınlamıştı.

Türkiye, Doğu Akdeniz\'de yeni Navtex ilan etti

Son Dakika Güncel Türkiye, Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Haklı: Kafirleri korku sarsın Osmanlı tekrar kurulsun inşallah 7 3 Yanıtla
  • Ss: Millete giren eyfel kulesini gecmis dolar euro altin basini almis gidiyor siz neden bahsediyonuz 1 6 Yanıtla BİGİN: CAHİL HERİF 1 1
  • sahip: Bulunmasa da olur, önemli olan kendi karasularımızda bayrak dolayısı ile hakimiyetimizi göstermek. Deniz kadar su altı ve hava sahasıda egemenliğimizin bir parçası. 4 0 Yanıtla
  • ATALAY: bu kadar çaba ve maliyete rağmen neden halen bulunamıyor 2 2 Yanıtla İlhan : Olmayan şey nasıl bulunsun :) 1 1
  • Alp: Ne aramaymış arkadaş kesin yanlış yerde arıyolar Bi hoca götürün rak diye bulurr 1 1 Yanıtla
  • ummet: ha ha 0 2 Yanıtla
  • Cengiz : Nerdeyse tüm güçlü ülkeler orda petrol arama faaliyetleri yürütüyor seningibi ler eleştiri peşinde 0 1 Yanıtla
  • Berk: Türkiye oooooooooo çok büyük bak görüyor musun 0 0 Yanıtla

Advertisement