Türkiye Ekonomik Savaştan Başarıyla Çıkacak" - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Ekonomik Savaştan Başarıyla Çıkacak"

Türkiye Ekonomik Savaştan Başarıyla Çıkacak"

Amerika’nın uyguladığı ekonomik ambargoya dair açıklamalarda bulunan Öz Kayseri İnşaat (ÖKİ) Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Arslantaş, Türkiye’nin içine itilmek istenen ekonomik savaştan başarıyla çıkacağına inandığını söyledi.

19.08.2018 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'nın uyguladığı ekonomik ambargoya dair açıklamalarda bulunan Öz Kayseri İnşaat (ÖKİ) Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Arslantaş, Türkiye'nin içine itilmek istenen ekonomik savaştan başarıyla çıkacağına inandığını söyledi.

Son günlerdeki döviz kuru yükselişinin suni olduğunu belirten Arslantaş, Türkiye'nin son 3 yıldan bu yana ciddi bir ekonomik savaşa itildiğini ifade etti. Söz konusu ekonomik savaşın askeri ve ekonomik boyutları olduğunu belirten Arslantaş, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu ve dış güçlere karşı verdiği mücadele ortadadır. Bu durum içerisinde diz çöktürmek için en son çare olarak da ekonomik darbeyi gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta meydana gelen dövizdeki artışın nedeni de budur" dedi.

" 15 Temmuz'dan sonraki ikinci darbe girişimi; döviz savaşı"

Döviz savaşını, 15 Temmuz'dan sonraki ikinci darbe girişimi olarak niteleyen Arslantaş, Türk milletinin birlik ve beraberlikle darbe girişimini bertaraf ettiğini dile getirdi. Bu aşamadan sonra yerli ve milli üretime daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Arslantaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerli ve milli üretime ağırlık verilmeli"

"Türk milleti şunu çok iyi anlamış durumdadır. Milli ve yerli olmak zorundayız. Milli ve yerli olmadığımız müddetçe her zaman dış mihrakların ekonomik tehditleriyle karşı karşıya kalacağız. Üretimde millileşmeliyiz. İhtiyaçlarımızı artık kendimiz çözmeliyiz. Karşılamadığımız müddetçe biz bu sıkıntıları her zaman yaşayacağız. Biz büyüyen, gelişen ve artık Batının medeniyeti denilen yapılara kafa tutan bir gücüz. Batı da bunun farkındadır. Bu tehlikeyi görüyor ve bir an evvel bu tehlikenin de çok geç olmadan intikamını almak istiyor. Biz artık güçlü bir Türkiye'yiz, büyük bir milletiz. Bundan sonra dünyada kurulacak olan her oyunda biz de varız."

"Vatan yoksa OKİ İnşaat olmasa da olur"

Ülke ekonomisinin yeni yıl ile birlikte normale döneceğine inandığını dile getiren Arslantaş, iş insanlarının yatırım yapmaktan vazgeçmemesi gerektiğinin altını çizdi. Arslantaş, "Bizler var olmuş, istihdam oluşturan firmalar haline gelmiş isek bu vatan sayesindedir. Bu ülke uğruna verilmiş şehitler var. İnsanların canlarını verdikleri bir yerde eğer bizlerin bu durumda fedakarlık yapması gerekiyorsa elbette yapacağız. Hem canımız hem malımız bu ülkeye feda olsun. Ekonomide lokomotif sektör inşaat sektörüdür. İster istemez döviz yükselişinin etkilerini gördük. Bir gemi yol alıyor, düz denizde de her gemi yol alır. Mühim olan güçlü bir gemi iseniz dalgalı denizler de yol alabilmenizdir. Bizler de bunun mücadelesini veriyoruz. Bayramdan sonra da ekonomide daha pozitif adımlar olacaktır. Kesinlikle yatırıma devam, yatırımda yapmak zorundayız. Devletimizin ve halkımızın yanında olmalıyız. Bizler istihdamı sağlamak zorundayız. Bu mücadele bu şekilde kazanılabilir. Korkunun da ecele faydası yoktur. Bir vatan ve bir toprak yok ise kusura bakmayın ÖKİ inşaat olmasa da olur" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Ekonomik Savaştan Başarıyla Çıkacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement