Türkiye, Ekonomik Yönden Kıskaç Altına Alınmaya Çalışılıyor" - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye, Ekonomik Yönden Kıskaç Altına Alınmaya Çalışılıyor"

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, dövizdeki son hareketlilik, bir kısım yatırımlara yönelik spekülasyonlar ve bunların arkasından kamuoyunda oluşturulmak istenenlerle Türkiye'nin ekonomik yönden de kıskaç altına alınmaya çalışıldığını bildirdi.

13.04.2018 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, dövizdeki son hareketlilik, bir kısım yatırımlara yönelik spekülasyonlar ve bunların arkasından kamuoyunda oluşturulmak istenenlerle Türkiye'nin ekonomik yönden de kıskaç altına alınmaya çalışıldığını bildirdi.

Antalya'da, Kepez Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu arasında 2018-2020 yıllarını kapsayan ve 288 işçinin yararlanacağı toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye, Konfederasyonun Genel Başkanı Arslan ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü imza attı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 15 yıldır Kepez'de zor dönemleri birlikte yaşadıklarını, kısa zamanda alacakların kapatıldığını, 10 yıldır da ödemelerin düzenli yapıldığını söyledi.

Artık ödemelerin ne zaman yapılacağını değil, ücretleri tartıştıklarını aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esasen dünyadaki gelişmeler Türkiye'nin üzerine oynanan oyunlar, özellikle ekonomik operasyon, kıskacın içerisine alınmaya çalışılan bir Türkiye var. Uluslararası kuruluşlar arka arkaya Türkiye'nin ekonomik gidişatıyla ilgili bir kısım gerçek olmayan ama sanal bir kısım organizasyonlarla Türkiye'yi ekonomik yönden köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Dövizdeki son hareketlilik, bir kısım yatırımlara yönelik spekülasyonlar ve bunların arkasından kamuoyunda oluşturulmak istenenlerle Türkiye, ekonomik yönden de kıskaç altına alınmaya çalışılıyor. Bütün bu olup bitenlere rağmen burada kendisine güvenen, şartlarını dikkate alarak toplu iş sözleşmesini imzalamak aslında Türkiye'nin dünyaya vereceği güzel bir mesaj."

- "Taşeron düzenlemesi önemli reform"

Bu sürece karşı hem kamunun, hem yerel yönetimlerin yerinin önemli olduğuna dikkati çeken Arslan, "Türkiye krize gider" derken en büyük yatırımlardan bir tanesi olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin atıldığını dile getirdi.

Mahmut Arslan, Türkiye'ye yönelik dışarıdaki geçmişteki siyasi krizler, darbeler ve benzeri süreçlerle köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığı bir dönemde birlik ve beraberlikle oyunları boşa çıkarmak gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çalışma hayatının, demokrasi tarihinin en büyük reformunu önceki aylarda gerçekleştirdi. Taşeron düzenlemesi önemli reform. Türkiye'de gerçekten yeni bir döneme birlikte adım atıyoruz. Taşeron sistemini devam ettirmek isteyenlerin, 'Taşerona kadro verirsek çalıştıramayız' demesinin haksızlık. Taşeron sisteminin artık ortadan kaldırılmış olmasıyla daha kaliteli ve verimli hizmetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sendikalaştırma sayesinde süreç iyi yönetildi. Kavga etmek, çatışma çok kolay ama kavgadan sonra bunları normalleştirmek zor. Grevler yaparak en çok çalışanlar kaybetti."

- "Kasasında para biriktirmeyi başaran bir belediyeyiz"

Belediye Başkanı Tütüncü de 2009'da belediyelerinin sadece işçisine 2 milyon borcu olduğunu hatırlattı. Hiçbir borç yapmadan, var olan borçları ödeyerek yollarına devam ettiklerini anlatan Tütüncü, cömert davrandıklarını, maaşları işçinin alın teri kurumadan ödediklerini aktardı.

Kepez'de 5. sözleşme dönemini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tütüncü, "Bugüne kadar seçmenine verdiği bütün sözleri yerine getiren, yatırımlar konusunda geri kalmayan, kasasında para biriktirmeyi başaran bir belediyeyiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye, Ekonomik Yönden Kıskaç Altına Alınmaya Çalışılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement