Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: "Kesinlikle Gizli Bir Zam Söz Konusu Değil" - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: "Kesinlikle Gizli Bir Zam Söz Konusu Değil"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: "Kesinlikle gizli bir zam söz konusu değil"ANKARA - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe gizli zammın söz konusu olmadığını belirterek, "Bugün ekmek 200 gram da olsa kilogram fiyatının 5 liranın üzerine çıkması söz...

16.11.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: "Kesinlikle gizli bir zam söz konusu değil"

ANKARA - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe gizli zammın söz konusu olmadığını belirterek, "Bugün ekmek 200 gram da olsa kilogram fiyatının 5 liranın üzerine çıkması söz konusu değildir"dedi.

Balcı, Federasyon Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, ekmeğin 2002 yılından 2008'e kadar 200 gram olarak, 2008'de 300 gramdan başlayarak 50'şer gram ve katları olarak üretildiğini hatırlattı.

Günlük 90 milyon 900 bin adet ekmek üretildiğini belirten Balcı, yapılan çalışmalarla günlük ekmek israfının 6 milyondan 4 milyon 900 bin adede kadar düşürüldüğünü kaydetti.

Tüketicilerden gelen 200 gramlık ekmek talebine dikkat çeken Balcı, yeni düzenlemede ekmeğin 200 gramdan başlayarak 10 gram ve katları olarak üretilebilmesi için çalışma yapıldığı vurgulayarak "10 gram ve katları olarak yapılmasına sebep; ekmekte bir fiyat değişikliğine gidilmesi durumunda, 400 gram ekmeği 350 grama düşürmek zorunda kalmayarak enflasyon oranında gerekirse 20-30 gram aşağı çekerek uygulamanın daha sağlıklı olacağı göz önünde bulundurulmuştur" diye konuştu.

Büyükşehirlerde vatandaşların 200 gram ve 400 gram arasında değişen ekmek alabileceğini ifade eden Balcı şunları söyledi:

"Kesinlikle gizli bir zam söz konusu değildir yani 200 gram ekmek üreten bir işletmenin gizli zam yapması söz konusu değildir. Ekmeğin fiyatına bakacağımız zaman kilogram fiyatını baz alırız yani bugün ekmek 200 gram da olsa kilogram fiyatının 5 liranın üzerine çıkması söz konusu değildir."

Balcı, bugün itibarıyla 2018'in 6. ayına kadar kilogramı 5 liranın üzerinde ekmek fiyatının söz konusu olmadığını da vurguladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: "Kesinlikle Gizli Bir Zam Söz Konusu Değil"
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: 'Kesinlikle Gizli Bir Zam Söz Konusu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'
    09:23 Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar almayan Kuzey Çevre Yolu bölgesi, cazibesini artırıyor. Deprem sonrası binaların zarar görmediği ve zeminin sağlam olduğu bu bölge, iş yerlerinin taşınmasına ve insanların ilgisini çekmeye başladı. Esnaflar, yolun tamamlanmasıyla birlikte faaliyetlerin daha da artacağına inanıyor.

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.


Advertisement