Türkiye Fransa'yla Çevre Projesi'nde Ortak Oluyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Fransa'yla Çevre Projesi'nde Ortak Oluyor

Türkiye Fransa\'yla Çevre Projesi\'nde Ortak Oluyor

Samsun Belediyesi, Bordeaux Belediyesi'yle 80 bin euro bütçeli çevre projesi kapsamında Bordeux ve Samsun'da bulunan kuş cennetleri ile ilgili 2 yıl boyunca bilgi paylaşacak.

23.08.2012 12:47  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun ve Fransa'nın Bordeaux Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 80 bin euro bütçeli çevre projesi kapsamında Bordeaux ve Samsun'da bulunan kuş cennetleri ile ilgili 2 yıl boyunca bilgi paylaşımı yapılacak.

AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fransa Bordeaux Belediyesi tarafından hazırlanıp, yürütülecek olan "Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi Alanında Bilgi ve Beceri Değişimi" adlı proje her iki ülke ulusal ajansları tarafından onaylanırken, her iki ülke toplam 80 bin 400 euroluk bir bütçe ile 2 yıl boyunca çeşitli faaliyetlerde ve ziyaretlerde bulunacak.

Türkiye'de yerel ortakları Bafra Doğanca İlköğretim Okulu, Terme Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün olduğu proje, temel olarak çevre ve özellikle de kuş cenneti ile ilgili bilgi, beceri ve deneyimlerin paylaşımını içeriyor ve Lormont College Montaigne, College Du Teich, Le Teich Kuş Cenneti, Samsun'un yerel ortağı kurumlar ve Bafra Kızılırmak Kuş Cenneti'nde yürütülecek.

Projenin ortağı olan Bordeaux Belediyesi'nin Türk meclis üyesi İzzet Koç, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti ve projeyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İl MEM Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, İl MEM

AR-GE Proje Sorumlusu

Murat Öztürk ile birlikte projenin hedefi ve faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Kendisi de Samsun doğumlu olan İzzet Koç, "Fransa'da Kuş Cenneti'nin önemi ile ilgili olarak uzun yıllardır çalışmalar sürdürülmekte ve bu konuda hem belediye ve hem de halk oldukça bilinçlenmiş durumdadır. Bafra Kızılırmak Deltası için de aynı bilincin oluşturulması ve özenle korunması adına bilgi ve deneyim paylaşımı oldukça önemlidir. Deltamızda 320 civarında kuş çeşidi bulunmakta ve bu da Fransa için öğrenmeye, incelemeye ve onlara şehrimizin, deltamızın tanıtımını yapmaya değer önemli bir fırsattır. Hem kültür ve hem de bilgi, deneyim alışverişi adına Kızılırmak Deltası ile ilgili böyle uluslararası bir projede yer almak bizi heyecanlandırmaktadır. 2 yıl sürecek olan projenin başarıyla sona ermesini diliyorum" dedi.

Bordeaux ve Samsun'da yürütülecek projenin Türkiye ve Fransa'ya faydalı olacağını belirten Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "İlimizin eğitimle ilgili diğer başarılı projelere ek olarak çevreyle ilgili olarak da uluslararası bir çalışmada yer alması, çevre ve eğitim alanında bilinç oluşturulup, bilgi ve deneyimlerin paylaşılması adına çok önemli bir adımdır. Bordeaux ve Samsun'da 2 sene boyunca devam edecek çalışmaların her iki ülkeye de faydalı olacağı kanısındayım. Proje sonlandıktan sonra da çalışmaların sürdürülebilir olması ve örnek teşkil etmesi en büyük temennimizdir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Fransa'yla Çevre Projesi'nde Ortak Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement