TFF binasına ateş açan zanlı ifade verdi: Alkolün etkisiyle havaya ateş ettim, federasyonu hedef almadım - Son Dakika
Güncel

TFF binasına ateş açan zanlı ifade verdi: Alkolün etkisiyle havaya ateş ettim, federasyonu hedef almadım

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına ateş edilmesi ile ilgili olayda gözaltına alınan gümrük müşaviri Cüneyt U. verdiği ifadede, "Çok alkollüydüm. Bunun etkisiyle havaya ateş ettim. Kesinlikle federasyon binasını hedef almadım. Çok pişmanım" dedi.

03.09.2022 13:34  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin Riva'da bulunan binasında 1 Eylül 2022 tarihinde saat 17.50 sıralarında gerçekleşen olayda binaya 5 adet mermi isabet etmişti. Mermilerden biri Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin odasına, diğer bir mermi o sırada toplantı yapılan odada diğer 3 merminin ise binanın muhtelif yerlerine isabet etmişti. Polisi alarma geçiren olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği koordinesindeki ekipler çevreyi ablukaya alarak soruşturma başlatmıştı. Bir yüzen evin balkonundan ateş edildiği, şüphelilerin araçla olay yerinden hızla kaçtıkları belirlenmişti. O anlar ise bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde şüphelilerin beyaz renkli bir araçla olay yerine geldikleri, daha sonra hızla oradan uzaklaştıkları görüldü.

POLİS SAAT 21.00'DE SALDIRGANI GÖZALTINA ALDI

Yapılan çalışmalarda kısa süre içinde olayı gerçekleştiren kişinin gümrük müşavirliği yapan Cüneyt U. olduğu tespit edildi. Polis ekipleri şüphelinin Riva'daki villasına gittiklerinde, olay yerinde olduğu belirlenen Oğuzhan G.'yi gözaltına aldı. Oğuzhan G.'nin, Cüneyt U.'yu yemek yemesi için Riva merkeze bıraktığını söylemesi üzerine ekipler bu yöne kaydırıldı. Riva merkezden olay yerine doğru yürüyen Cüneyt U. saat 21.00 sıralarında gözaltına alındı.

TFF binasına ateş açan zanlının ifadesi ortaya çıktı: Çok alkollüydüm, Federasyon'u hedef almadım

BİRİ SERBEST KALDI

Olay sırasında ve sonrasında alkollü oldukları tespit edilen şüpheliler Cüneyt U. ile Oğuzhan G., Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandı. Polis soruşturma kapsamında bu kişilerle irtibatlı olduğu tespit edilen H.Ç.'yi de yakaladı. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi daha ise savcılık talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

SUÇUNU İTİRAF EDİP "PİŞMANIM" DEDİ

Gasp Büro Amirliğinde ifade veren ve suçunu itiraf eden Cüneyt U. poliste verdiği ifadesinde "Olay sırasında çok alkollüydüm. Bu durumun etkisiyle havaya ateş ettim. Kesinlikle Federasyon binasını ya da başka bir yeri hedef almadım. Olayın ardından çıkan karışıklıktan korkup otomobile binerek oradan ayrıldım. Yaptığıma çok pişmanım. " dedi.

TFF binasına ateş açan zanlının ifadesi ortaya çıktı: Çok alkollüydüm, Federasyon'u hedef almadım

SİLAHIN DOMATES TARLASINA ATMIŞ

Şüphelinin kendisini yakalayan polislere "Silahı yüzen evin arkasında bulunan sazlık alana attım." ifadesinin ise yalan olduğu ortaya çıktı. Polis gün boyu dalgıçlarında katıldığı arama çalışmalarında silahı bulamadı. Ancak daha sonra Cüneyt U'nun villasının içinde bulunan domates bahçesinde toprağa gömülü halde siyah bir beze sarılan iki adet tabanca ve 12 mermi ele geçirildi. Bu silahlardan birinin olayda kullanılan silah olduğu belirlendi. Silahların bulunduğu anlar bir cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olayla ilgili gözaltına alınan diğer şüpheli Oğuzhan G. ise "Yüzen evde Cüneyt U. ile birlikte oturuyorduk. Ben bir ara dışarı çıktım. Geri döndüğümde Cüneyt abi bana kötü bir şey yaptığını söyleyerek otomobille oradan ayrılmamızı istedi. Birlikte onun evine geldik. Daha sonra kendisini yemek için merkeze bırakmamı istedi. Ben de onu bıraktım. Geri döndüm. Üzerimi değiştirip onun yanına gitmeye planlarken polisler geldi." dediği öğrenildi.

TFF binasına ateş açan zanlının ifadesi ortaya çıktı: Çok alkollüydüm, Federasyon'u hedef almadım

SİLAHLARIN BALİSTİK İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Şüpheli Cüneyt U.'nun evinde bulunan iki adet av tüfeği ile domates tarlasında bulunan iki tabanca başka bir suçta kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

Poliste işlemleri tamamlanan daha önceden 18 kez polise geliş kaydı bulunan Cüneyt U. ile iki kez polise geliş kaydı bulunan Oğuzhan G. ve onlarla irtibatlı olduğu belirlenen H.Ç. adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adliyeye giderken "Neden ateş ettiniz." sorusuna cevap vermediler.

TFF binasına ateş açan zanlı ifade verdi: Alkolün etkisiyle havaya ateş ettim, federasyonu hedef almadım
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TFF binasına ateş açan zanlı ifade verdi: Alkolün etkisiyle havaya ateş ettim, federasyonu hedef almadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme nedeniyle çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement