Türkiye Gençlik Dergileri Birliği'nden Yerli Kağıt Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gençlik Dergileri Birliği'nden Yerli Kağıt Çağrısı

Türkiye Gençlik Dergileri Birliği (TÜRGEDEB) tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye'de yerli kağıt üretimine geçilmesi konusunda çağrıda bulunuldu.

12.09.2018 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Dergileri Birliği (TÜRGEDEB) tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye'de yerli kağıt üretimine geçilmesi konusunda çağrıda bulunuldu.

"Devlete Açık Mektup" başlığıyla yapılan açıklamada, Türkiye'nin kuruldugˆu gu¨nden bu yana zor zamanlar gec¸irdiği belirtildi.

Açıklamada, zor zamanları atlatabilmek ic¸in harekete geçildiği aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Sanatımız, s¸iirimiz dolar tehdidinde. Zor gu¨nlerin bu kadar zorlas¸masının bir sebebi de bu. Tu¨rkiyemiz kagˆıt u¨retemedigˆi ic¸in dolar kurundaki ufak oynamalarla bile kagˆıt fiyatları yu¨kseliyor. Bu da tu¨m yayınevlerini, dergi ve gazeteleri zora sokuyor. Zor zamanlarda ruhumuza dokunarak bize iyi gelecek, fikrimize dokunarak c¸o¨zu¨mler bulacak yayın organları varlıklarını su¨rdu¨remiyor. U¨lkemizin gec¸irdigˆi bu gu¨nlerde de do¨viz kurundaki oynamalar kagˆıt stoku olmayan birc¸ok dergiyi sıkıntıya soktu. Yazar-c¸izerlerle birlikte do¨viz kurunu dakika dakika takip eder olduk. Evet, memleketin sorunlarını yakından takip etmeliyiz fakat bunlara c¸o¨zu¨m bulacagˆımız mecraları basmakta bu kadar gu¨c¸lu¨k c¸ekmemeliyiz. Kriz anlarını as¸mak ic¸in sanata ve genc¸ligˆe ihtiyac¸ var. Bizim so¨ylememiz gereken so¨zler var, c¸ic¸eklendirmemiz gereken bir du¨nya var. S¸u¨pheniz olmasın, du¨nyayı her gec¸en gu¨n daha da korkunc¸ hale gelmekten bu u¨lkenin genc¸leri kurtaracak."

Fikir ve sanatın dolar tehdidinden kurtarılması gerektiği ifade edilen açıklamada, "Devletin sanata, fikre ve genc¸ligˆe verdigˆi destegˆi daha yakından go¨rmek istiyoruz. Hic¸bir yayınevi batmasın, hic¸bir dergi kapanmasın istiyoruz. I·thal kagˆıda yerli s¸iir yazılamayacagˆını biliyoruz. C¸ic¸ek ekelim derken, tohumları dolarla almak istemiyoruz. Devletimizi, kapanan kagˆıt fabrikalarını tekrar ac¸maya ve ac¸tırmaya davet ediyoruz. Yerli fikir yerli kagˆıda yazılsın." değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada şu dergilerin imzası yer aldı:

Ac¸ık Kapı Dergisi, Araf Dergisi, Cu¨mle Alem Dergisi, Divanyolu Dergisi, Dogˆu Dergisi, Do¨rtaltı Dergisi, Evlad-ı Fatihan, Fikirname Dergisi, Hassa Dergisi, Haykırıs¸ Dergisi, Hezeyan Dergisi, I·kra'r Dergisi, I·mge Edebiyat Dergisi, Kalem Fanzin, Kemik Kadro Dergisi, Ketebe Piyan Dergisi, Ku¨ttab Dergisi, Mahfel Dergisi, Mekan Dergisi, Mey'us Dergisi, Panorama Dergisi, Serc¸e Edebiyat Dergisi, Simurg Fanzin, So¨z&Kalem Dergisi, Suskun Fanzin, S¸ahit Dergisi, Tas¸ra Dergisi, Ukde Dergisi, Vaveyla Fanzin, Yelkovan Fanzin, Zarif Edebiyat Dergisi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Gençlik Dergileri Birliği'nden Yerli Kağıt Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement