Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 8 Ağustos'ta Kampa Giriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 8 Ağustos'ta Kampa Giriyor

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 8 Ağustos\'ta Kampa Giriyor

9 yıldır Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, her yıl olduğu gibi bu yıl da üç hafta boyunca 8 – 25 Ağustos tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi'nde kampa girdi.

03.07.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç müzisyenler kamp süresince, Şef Cem Mansur yönetiminde uluslararası arenadaki en profesyonel orkestraların bile sıklıkla cesaret edemediği bazı eserleri en yüksek seviyede seslendirmeye hazırlanacak. Her yıl Avrupa'nın farklı bölgelerinde önemli festival ve konser dizilerine konuk olan orkestra bu yıl Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'da müzikseverlerle buluşacak. Türkiye'de yüzlerce genç müzisyenin ufkunu açan orkestra, son iki yıldır faaliyetlerini Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında sürdürüyor.

Türkiye'deki tüm konservatuarlardan sınavla seçilen 100 başarılı genç müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenleri destekleyerek ülkelerine bir değer olarak kazandırmayı amaçlıyor. Sabancı Vakfı, Türkiye'nin uluslararası arenada tanıtımında da etkili olan bu projeye 9 yıldır verdiği destekle genç müzisyenlere dünyanın en prestijli isimleriyle sahneye çıkma imkânı sunuyor.

Orkestra, İstanbul konseri provaları sırasında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı bünyesindeki Cerebral Palsy'li çocuklarla bir araya gelerek farkındalık çalışması yapacak. Farkındalık çalışması kapsamında; çocuklar gün boyu sürecek müzik deneyiminin ardından genç müzisyenlerle birlikte mini bir konser de verecek.

İLK DEFA TÜRKİYE'DEN BİR ORKESTRAYI CANLI YAYINLA DÜNYA İZLEYECEK

Katıldığı uluslararası büyük festival ve programlarla adından söz ettiren TUGFO, yerli her orkestranın hayalini gerçekleştirerek, bu yıl bir ilke imza atıyor. TUGFO'nun Berlin konseri, dünyaca ünlü kültür ve sanat kanalı Arte TV'nin dijital kanallarından canlı yayınlanacak. Berlin'deki en büyük gençlik festivali Young Euro Classic Music Festivali'nin gerçekleştirileceği Berlin Konzerthaus, Prag Rudolfinum'daki en büyük konser salonu Dvorák Hall ve Venedik'in en eski ve ihtişamlı tarihi yapılarından biri olan Scuola Grande di San Rocco başta olmak üzere Avrupa'nın en ünlü salonları Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nı (TUGFO) ağırlayacak.
2013 yılında Verona'da sahnelediği performansla büyük beğeni toplayan TUGFO, bu yıl da Verona'da Teatro Filarmonico'nun Settembre Musicale Festivali'ne konuk olacak. Festival, TUGFO'yu ağırlayabilmek için bir hafta önce başlayacak.

BERLİN'DE "MÜZİK VE KİMLİK" KONUŞULACAK

Orkestrada yer alan müzisyenler müzik eğitiminin yanı sıra sosyal çalışmalar aracılığıyla da bilinçlendiriliyor. Kamp süresince çeşitli eğitimlere katılacak olan genç müzisyenler, müzik yoluyla sosyal bilinçlendirme çalışmalarından biri olan Demokrasi Laboratuvarı'nda birlikte yaşama kültürünü çok sesli müziğin çalışma ortamından örneklerle katılımcılara aktaracaklar. Türkiye'deki etkinliklerden sonra "Demokrasi Laboratuvarı" ve "Müzik ve Kimlik" panelleri Berlin Senatosu işbirliğiyle bu yıl ilk defa Berlin Konzerthaus'ta gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI'NDAN ''HAYDAR HAYDAR'' PERFORMANSI

Genç müzisyenlerin bu yılki repertuarına pek çok sanatçı tarafından yorumlanan, Özkan Manav'ın Ali Ekber Çiçek'in icrasından esinlenerek düzenlediği ''Haydar Haydar'' türküsü damga vuracak. Çoksesli evrensel müzik çatısı altında buluşan 100 genç müzisyenin sergileyeceği "Haydar Haydar" performansı, İstanbul konserinin ardından Avrupa'da da müzikseverlerle buluşacak.

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI MÜLTECİ ÇOCUKLARI AĞIRLAYACAK

Orkestra bu yıl, "Kültürel Entegrasyon Projesi" kapsamında mülteci çocukları da kampta ağırlayacak. Sabancı Üniversitesi'nde yapılacak atölyelerden başarılı performans sergileyen mülteci çocuklar Zorlu PSM'de yapılacak konser öncesi provalara da katılabilecek. Ayrıca, Suriyeli göçmen müzisyenler de konser öncesi gerçekleştirilecek "Demokrasi Laboratuvarı"na davet edilecekler.

2015 yılında Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu'ndan (EFNYO) tam üyelik alan orkestra, genç müzisyenlerine, federasyona üye olan orkestralar ile birlikte ortak projelere katılma, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 8 Ağustos'ta Kampa Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement