Türkiye Gençlik Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gençlik Zirvesi

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Başkanı Ömer Faruk Terzi, nitelikli bir toplum vizyonuna sahip olduklarını belirterek, "Bunun içinde önce yetiştirdiğimiz gençlerin nitelikli olması gerektiğine inanıyoruz.

03.11.2018 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Başkanı Ömer Faruk Terzi, nitelikli bir toplum vizyonuna sahip olduklarını belirterek, "Bunun içinde önce yetiştirdiğimiz gençlerin nitelikli olması gerektiğine inanıyoruz. Bu minvalde kurumlarımız, kabiliyetli gençleri, bilimden teknolojiye, medyadan çevreye, spordan sanata, daha da nitelikli hale getirmek için gayret göstermektedir." dedi.

TGSP "Gençlik ve Sosyal Girişimcilik" temasıyla organize edilen Türkiye Gençlik Zirvesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zirvenin açılışında konuşan Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Başkanı Terzi, TGSP'nin gençlik alanında faaliyet gösteren 93 gönüllü kuruluşun, kendi gelişimleri için iletişim, iş birliği ve istişare amacıyla bir araya geldiği bir çatı kuruluş olduğunu söyledi.

Platformun üniversite, yurt, gençlik merkezi gibi gençliğe yönelik faaliyetler yapan, vakıf, dernek, spor kulübü gibi örgütlenmiş sivil yapılardan oluştuğunu aktaran Terzi, "Bizler, 'kesrette vahdet' anlayışı ile hareket eden ve ortak paydada bir araya gelen sivil yapılarız. Vizyonumuz, nitelikli bir topluma sahip olmak. Bunun için de önce yetiştirdiğimiz gençlerin nitelikli olması gerektiğine inanıyoruz. Bu minvalde kurumlarımız, kabiliyetli gençleri, bilimden teknolojiye, medyadan çevreye, spordan sanata, dahada nitelikli hale getirmek için gayret göstermektedir." diye konuştu.

Terzi, TGSP olarak kendilerine misyon edindikleri 6 ilkeyi, "STK yönetici ve üyelerinin birbirleri ile tanışıp kaynaşması", "Ortak iş ve projeler yapılması", "Başarılı olmuş, örnek uygulamaların birbirleri arasında paylaşılması", "Yönlendirme, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulması", "Gençlik politikaları alanında lobi ve savunuculuk yapılması", "Kurumsal kapasitelerinin arttırılması" şeklinde sıraladı.

TGSP'nin devlet ile sivil toplum kuruluşlarını, asla birbirlerinin alternatifi olarak görmediğine dikkati çeken Terzi, "Ülkemizin kalkınması daha da ilerlemesi için akademisyen, bürokrat, siyasetçi ve sivil yapıların omuz omuza vermesi ve ortak akıl ile hareket etmesi gerektiğine inanmaktadır." dedi.

Terzi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan isteklerini, "Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, resmi kurumlara gittiklerinde muhatap olacağı STK'lardan sorumlu bir birimin olması, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki 'STK Daire Başkanlığı' gibi. İkincisi de politika kurulları içinde, 30 milyon gencimizi ilgilendiren gençlik politika kurulunun kurulması." şeklinde dile getirdi.

"Sosyal Girişimcilik Ödülleri" sahiplerini buldu

Gençlik sivil toplum kuruluşları yöneticilerini, araştırmacıları ve gençlik politika yapıcılarını bir araya getirmek amacıyla ilk kez gerçekleştirilen zirvede, "Sosyal Girişimcilik Ödülleri" de sahiplerini buldu.

Toplumsal bir problemin çözümüne katkı sağlamayı amaçlayan, kar amacı gütmeyen uygulama aşamasındaki "Kermes" projesi birincilik, "Bir Tek Lira Derneği" projesi ikincilik, "Human Movie Team" projesi üçüncülük, "Bir Kitap Bir Ders" projesi dördüncülük, "Engelleri Aşalım" projesi beşincilik, "Siz" projesi ise altıncılık ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Gençlik Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement