Türkiye-Güney Kore Dostluk Maçı - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Güney Kore Dostluk Maçı

Eğitim ve Doktrin Komutanlığınca (EDOK) düzenlenen Türkiye-Güney Kore dostluk maçı için gelen Güney Kore Milli Savunma Bakan Yardımcısı Woo Woong Hwang ve beraberindeki askeri heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

02.06.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim ve Doktrin Komutanlığınca (EDOK) düzenlenen Türkiye- Güney Kore dostluk maçı için gelen Güney Kore Milli Savunma Bakan Yardımcısı Woo Woong Hwang ve beraberindeki askeri heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Hwang ve beraberindeki 20 kişilik heyet, Türkiye'nin Kore'de savaşan askerleri anısına düzenlenen dostluk maçı için Türkiye'ye geldi.

Heyettekiler, EDOK'tan Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder ile beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilcileriyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Atatürk'ün mozolesine kırmızı mavi karanfillerle süslü çelenk bırakan heyettekiler, daha sonra "Kore'de Savaşan Türkler Anıtı"nı gezdi. Saygı duruşunun ardından, Türkiye Deniz Kuvvetleri Bando Takımı tarafından iki ülkenin milli marşları seslendirildi.

Kore gazisi, emekli astsubay Yusuf Günaydın, yaptığı konuşmada, Türk ve Kore halklarının dostluğunun yıllar öncesine dayandığını belirterek, "65 yıl önce Kore halkı büyük insanlık dramı yaşamıştır. Güney Kore, BM'den yardım talebinde bulundu. Türkiye, ABD'den sonra bu çağrıya ilk olumlu cevap veren devlet oldu" diye konuştu.

Bölgede 4 yıl fiilen savaşan BM güçlerinin, Güney Kore'nin egemenliği ve bağımsızlığını yeniden sağladığını anlatan Günaydın, "Türkiye askerleri bu savaşa gönüllü katıldı. Bunlardan biri de benim. Türkiye, Güney Kore ile coğrafi olarak uzak ama dostluk anlamında bir nefes kadar yakın. Bu savaşta hayatını kaybeden tüm BM askerlerini saygıyla anıyor, şehitlerimize rahmet, hayatta kalan gazilerimize uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hwang, Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin şeref defterini imzaladı. Heyettekiler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye-Güney Kore dostluk maçı, yarın Kara Harp Okulu Futbol Sahası'nda oynanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Güney Kore Dostluk Maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement