Türkiye, "Hayalet Sürücü 2" Filminin Destekçileri Arasında - Son Dakika
Yerel

Türkiye, "Hayalet Sürücü 2" Filminin Destekçileri Arasında

Elif Koçak - Final sahnesi çekimleri Kapadokya'da ve Pamukkale Antik Tiyatro'da yapılan, Oscar ödüllü aktör Nicolas Cage'in başrol oynadığı "Hayalet Sürücü 2" filminin destekçileri arasında Türkiye de yer alacak.

04.10.2011 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elif Koçak - Final sahnesi çekimleri Kapadokya'da ve Pamukkale Antik Tiyatro'da yapılan, Oscar ödüllü aktör Nicolas Cage'in başrol oynadığı "Hayalet Sürücü 2" filminin destekçileri arasında Türkiye de yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın şubat-mart aylarında Nicolas Cage'in başrolünde yer aldığı "Hayalet Sürücü 2" filminin final sahnelerinin Türkiye'de çekildiğini anımsattı.

Filmin çekimlerinin Türkiye'de yapılması konusunda geçen yılın ortalarında bir görüşme yaptıklarını anlatan Çelik, "Daha sonra yapılan görüşmelerde Türkiye'de halen yabancı film yapımcıları için bir teşvik mevzuatı ve destek olmadığından dolayı ancak ayni yardımlarla onlara gerekli izinleri verebileceğimizi söyledik" dedi.

Geçen yıl yabancı film yapımcılarının Türkiye'de harcadıkları tutarların KDV'nin iadesiyle ilgili bir mevzuat düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Çelik,

"Bu vesileyle filmin Türkiye'deki kısmı Kapadokya bölgesinde, Denizli Pamukkale'de çekildi" diye konuştu.

Oscar ödüllü ünlü aktör Nicolas Cage'in filmin final sahnesinin çekimleri için ocak ayında Türkiye'ye geldiğini kaydeden Çelik, filmin Avanos, Ürgüp, Göreme ve Zelve'deki final çekimlerine katılan ünlü aktörün, Pamukkale'de de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşerek, tanışma imkanı bulduğunu söyledi.

Görüşmenin oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçtiğini dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Geçen hafta bu samimi ortamın belki de faydası diyebileceğimiz bir gelişme oldu. Filmin yapımcılarına herhangi bir ısrarda ya da zorunlulukta bulunmamamıza rağmen çok güzel bir teklif aldık. Filmin yapımcısı Manu Gargi'den bana bir mail geldi. 'Filmin destekçileri arasına Türkiye'yi de belirtmek ve Türkiye'nin logosunu koymak istiyoruz' şeklinde. Kullandığımız Türkiye tanıtım logosunu bizden istediler. 'Gönderirseniz logoyu filme koyacağız' dediler.

Bu bizim için çok sevindirici. Nereden bakarsanız bakın bu film en az 100 ülkede gösterilecek ve ortalama izleyici sayısı 200-250 milyonu bulacak tüm dünyada. Bunlar önemli rakamlar, böyle bir filmde Türkiye tanıtım logomuzun olması bizi mutlu eder tanıtımımız açısından. Bu gelişme Türkiye'ye son dönemde artan ilgiyi de odak haline getirecektir."

Sinemanın iletişimde çok önemli bir araç olduğuna işaret eden Çelik, bunun son dönemlerde dizi ve film sektöründe kendini hissettirdiğini ifade etti.

-"Hayalet Sürücü 2"-

Oscarlı aktör Nicolas Cage'in başrolde oynadığı ve devam filmi olan

"Hayalet Sürücü 2" filminin final sahneleri Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü merkezi Kapadokya'da ve Denizli'de çekildi.

Nicolas Cage, Christopher Lambert, Idris Elba, Violante Placido, Ciaran Hinds, Johnny Whitworth, Fergus Riordan'ın rol aldığı "Hayalet Sürücü 2" filminin final sahneleri ocak ayında, Nevşehir'de Avanos ilçesi ile Göreme bölgesinde, Denizli'de de Pamukkale Antik Tiyatrosu'nda yapıldı.

Film, "Şeytanla anlaşma yapıp, kötülerin acımasız cezalandırıcısı olan Johnny Blaze'in hikayesi"ni anlatıyor.

- "James Bond" serisinin son filmi de İstanbul'la başlayacak-

Çelik, dünyanın en uzun seri filmi olma özelliğini taşıyan "James Bond"un, 50. yıl dönümü dolayısıyla çekilecek yeni filminin açılış sahnelerinin de İstanbul'da çekileceğini belirterek, bu kapsamda Amerikalı film yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael Wilson'un geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret ettiğini anımsattı.

Film ekibinin İstanbul'da çekim mekanları konusunda incelemeler yaptıklarını anlatan Çelik, Türkiye'nin turistik bölgelerinde de araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

Çekim mekanlarının henüz netleşmediğini, filmin yönetmeni Sam Mendes'in de Türkiye'de olduğunu kaydeden Çelik, "İstanbul kesin görünüyor. Ağırlık Sultanahmet ve kentin çeşitli caddeleri olacak. Bunun yanı sıra Antalya, Çeşme, Bodrum gibi turistik bölgeler geziliyor. Tahmin ediyorum bu ay sonuna doğru netleşir mekanlar. Çekimler nisan ayı sonunda Türkiye'de başlayacak, birkaç hafta sürecek" dedi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye, 'Hayalet Sürücü 2' Filminin Destekçileri Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement