Türkiye ile İlgilendiğiniz Kadar Almanya ile de İlgilenin' - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile İlgilendiğiniz Kadar Almanya ile de İlgilenin'

Türkiye ile İlgilendiğiniz Kadar Almanya ile de İlgilenin\'

ULUSLARARASI Demokratlar Birliğinin (UID) Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlediği etkinlikte Türk toplumuyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Almanya arasındaki ciddi bağların gelecek yıllarda daha da artacağını söyledi.

21.11.2018 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULUSLARARASI Demokratlar Birliğinin (UID) Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlediği etkinlikte Türk toplumuyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Almanya arasındaki ciddi bağların gelecek yıllarda daha da artacağını söyledi. Yılmaz, "Türkiye ve Almanya'nın çıkarları ortak. Amaçlarımız da ortak. Güçlü ve huzurlu bir Almanya bizim çıkarımızadır. Aynı şekilde büyüyen, gelişen güçlü Türkiye de Almanya'nın menfaatinedir" ifadelerini kullandı. Halklar arasındaki dayanışmayı sadece hükümetlerin gerçekleştiremeyeceğini de dile getiren Yılmaz, "Hükümetler bu işin bir kısmını oluşturuyor. Hükümetler dışında sivil toplum kuruluşları, iş dünyaları, partiler, medya organları, akademik dünya ve değişik kesimler arasında da mutlaka bu bağlantıları, ilişkileri güçlendirmemiz gerek" dedi.

IRKÇILIK AVRUPA İÇİN TEHDİT

Almanya ve Avrupa'da artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile birlikte istenmeyen olayların yaşandığını ve eğilimlerin geliştiğini gördüklerini, bunları kaygıyla izlediklerini belirten Yılmaz, bu durumun Avrupa'nın değerlerine ve geleceğine karşı bir tehdit olduğuna dikkati çekti. Yılmaz, "Irkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi, Yahudi düşmanlığı gibi hadiselere de insanlık olarak hep birlikte karşı çıkılmalı" dedi.

TEMSİL GÜCÜ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa'da yaşayan Türklere bulundukları ülkenin siyasetiyle ilgilenmeleri çağrısında da bulunan Yılmaz, şunları söyledi: "Yaşadığınız ülkenin siyasetiyle de en az Türkiye ile ilgilendiğiniz kadar ilgilenmelisiniz. Partilere gidip üye olmak, seçimde gidip oy kullanmak önemli. Hangi partiye oy verirseniz verin, oy kullanmak, aktif siyasetin içinde olmak, temsil gücü elde etmek çok çok önemli." Yılmaz, Almanya'ya yaptıkları iki günlük ziyaret kapsamında iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileriyle de bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, UID Genel Başkanı Bülent Bilgi ve Berlin Bölge Başkanı Sinan Kaplan da katıldı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türkiye ile İlgilendiğiniz Kadar Almanya ile de İlgilenin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement