Türkiye ile Kore Ticari İlişkileri Derinleşiyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Kore Ticari İlişkileri Derinleşiyor

AKPLAS ve Woojin Plaimm, özellikle son onbeş yıllık dönemde ikili ilişkileri ilerletme yönünde güçlü adımlar atıyor.

23.10.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen plastik parça üreticisi AKPLAS'ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Salih Böyet, dünyanın lider plastik enjeksiyon makina üreticisi Koreli Woojin Plaimm Şirketi'nin 850 bin metrekarelik yeni fabrika açılışında Türkiye'yi temsil etti.

İki ülke arasında gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerin yanı sıra; ekonomi alanında Türkiye ve Kore'li firmaların bireysel ilişkileri de derinleşiyor.

Fabrika açılışının onur konuğu Türkiye'den

Plastik parça üretimi için kullanılan hassas plastik enjeksiyon makineleri üreten ve genel merkezi Güney Kore'de olan Woojin Plaimm Şirketi, Güney Kore'nin Boeun Bölgesi'nde 850 bin metrekare alan üzerine yeni bir fabrika inşa etti. Ekim ayında açılışı gerçekleştirilen fabrikanın onur konuğu; Woojin Plaimm Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ick Whan Kim tarafından davet edilen AKPLAS Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Salih Böyet'ti.
Woojin Plaimm ile AKPLAS şirketinin tanışma hikayeleri 15 yıl öncesine kadar uzanıyor. AKPLAS'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Salih Böyet'in Woojin Plaimm'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ick Whan Kim'den makina alması ile başlayan dostluk, yıllardır makina ve fikir alışverişleriyle devam etti. AKPLAS'ın Gebze'de bulunan tesislerinde şu an yirminin üzerinde Woojin Plaimm üretimi makine kullanılıyor.

Kore ile ekonomik işbirliğini teşvik ediyoruz

Çin, Amerika, Avusturya, Meksika ve Japonya'da merkezleri bulunan Woojin Plaimm Firması'nın, 25 ülkede 41 uluslararası firmayla iş ortaklığı bulunuyor. Woojin Plaimm'ın Türkiye ofisinin de açılmasında da yardımcı olan Yusuf Salih Böyet, kendi tecrübelerini de Woojin Plaimm ekibi ile paylaşarak Türkiye'de daha faydalı işler yapmaları için gereken desteği gösteriyor.

Dev fabrika 13 ayda tamamlandı

Artan talep ve pazar payı ile birlikte kapasiteyi artırmak ve müşterilerine daha iyi destek verebilmek için Güney Kore'nin Boeun Bölgesi'nde 850 bin metrekare alan üzerine yeni bir fabrika inşa eden firma, Ekim 2014 itibari ile üretimine burada devam ediyor. Yeni fabrika yerleşkesinin inşaatını yalnızca 13 ayda tamamlatan firma, gerçek bir başarı hikayesine imza attı.

Fabrika açılışında Amerika, Hindistan, Japonya, Çin ve Tayland gibi ülkelerden gelen konukların arasında tek uluslararası konuşmacı olan Yusuf Böyet; Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek, iki ülke arasında sıcak dostlukların kurulmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Güney Kore Sanayi, Ticaret ve Enerji Bakanı, Bölge Valisi, Yerel Yönetim Başkanları ve üniversite rektörlerinin de konuşma yaptığı açılış töreninde, Yusuf Böyet, Türkiye'de hazırlayarak götürdüğü Kore ve Türk bayraklarını Mr. Kim ile birlikte kaldırarak iki ülkenin de kardeşliğini sembolik bir şekilde gösterdi. Açılış töreni fabrika turu ve makine tanıtımı ile devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye ile Kore Ticari İlişkileri Derinleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement