Türkiye ile Moritanya Arasında "Sağlık Alanında İş Birliği" Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Moritanya Arasında "Sağlık Alanında İş Birliği" Görüşmeleri

Moritanya Sağlık Bakanı Kane Boubacar, Türkiye'nin Novakşot Büyükelçisi Mehmet Bilir ile iki ülke arasında sağlık alanında iş birliğinin güçlendirilmesini görüştü.

11.05.2018 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moritanya Sağlık Bakanı Kane Boubacar, Türkiye'nin Novakşot Büyükelçisi Mehmet Bilir ile iki ülke arasında sağlık alanında iş birliğinin güçlendirilmesini görüştü.

Moritanya resmi haber ajansında (AMI) yer alan habere göre, Moritanya Sağlık Bakanı Boubacar ve Türkiye'nin Novakşot Büyükelçisi Bilir'in bir araya geldiği görüşmede, iki ülke arasında sağlık alanında iş birliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi ele alındı.

Moritanya Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık İşbirliği, Programlama ve Enformasyon Müdürü İslem Vild el-Mahcub'un da görüşmede hazır bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Şubat'ta Moritanya'ya yaptığı ziyaretle güçlenen Ankara-Novakşot ilişkileri gelişmeye devam ediyor.

Erdoğan'ın Moritanya ziyareti kapsamında, iki ülke arasında maden, balıkçılık ve turizm gibi birçok alanda bir dizi anlaşma imzalanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ile Moritanya Arasında 'Sağlık Alanında İş Birliği' Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in ihracatı yüzde 28,2 artışla 642,44 milyar yuan olurken, ithalatı da yüzde 29,9 artışla 377,85 milyar yuana ulaştı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu. Shenzhen'in en büyük ticaret ortağı olan ASEAN ile ticareti ise yüzde 38,4 artışla 165,64 milyar yuana ulaşarak şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 16,2'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı
    18:24 Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kedi yavrusunu sıkıştığı yerden çıkararak doğal ortamına bıraktı.

  • Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    18:24 Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Fethiye'de düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL'den satışa sunuldu.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.


Advertisement