Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan'dan Mehmetçiğe Destek - Son Dakika
Güncel

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan'dan Mehmetçiğe Destek

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan\'dan Mehmetçiğe Destek

Başbakanlıkla ilişkili Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, Kilis Öncüpınar’daki konteyner kenti ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe destek verdi.

02.02.2018 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlıkla ilişkili Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, Kilis Öncüpınar'daki konteyner kenti ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe destek verdi.

Başbakanlıkla ilişkili Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, Kilis Öncüpınar'daki konteyner kenti ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Arslan, operasyona katılan Mehmetçiğe destek vererek, bazı devlet ve örgütlerin yaptığı açıklamaları samimiyetsiz bulduklarını belirtti. Arslan, şehirlere düşen roketlerle ilgili sesini çıkartmayanların, başarılı operasyona seslerini çıkartmalarına tepki gösterdi. Arslan, vatandaşlara seslenerek, Mehmet Akif'in "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" dizelerini hatırlattı.

Arslan 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini belirterek, "Biz Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olarak yeni faaliyetlere başlamış durumdayız. Görevlerimizden bir tanesi de ulusal önleme mekanizması olarak geri gönderme merkezlerini geçici barınma merkezlerini ziyaret etmek. Bu görevimiz kapsamında buraya gelerek görevimizi yaptık. Burada bulunan Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını yerinde dinlemiş olduk. Bu kapsamda da raporlarımızı düzenleyeceğiz. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na da destek vermek için burada açıklama yapıyoruz. Kilis ve Reyhanlı'ya atılan roketler sivilleri hedef alıyor. Bu durum bir kez daha bizim meşru müdafaa hakkımızın zaruretini ortaya çıkarttı. Biz meşru müdafaa hakkımızı kullanarak sivillere zarar vermeden başarılı bir şekilde yapılan operasyonu haklı buluyor ve destek veriyoruz" dedi.

"Operasyon başarılı ve uluslararası hukuka uygundur"

Zeytin Dalı Harekatı'nın uluslararası hukuka uygun olduğunu söyleyen Arslan, "Atılan roketler bir kızımızı şehit etti, yine camimize atılan roketlerle iki insanımız şehit oldu. Biz bunu esefle kınıyoruz. Tam başarılı bir operasyonu başlattığımız anda bazılarının karalama kampanyası başlıyor. Bu bazen devletler, bazen de bazı örgütler oluyor. Bunlar bu şehirlerimize yapılan saldırılara sesini çıkartmazken, bizim başlattığımız başarılı operasyona seslerini çıkartmalarını samimiyetsiz buluyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara Mehmet Akif'li mesaj

Vatandaşlara seslenen Arslan, "Mehmetçiğe minnet borçluyuz. Bizim onlara insanlık borcumuz var. Onlar bu ülkenin huzuru sükuneti için canlarını feda ediyorlar. Biz bütün vatandaşlarımızın her zaman vatanına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Mehmet Akif'in dediği gibi "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" hatırlatmak istiyoruz" diye seslendi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan'dan Mehmetçiğe Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement