Türkiye Kökenli Alman Milletvekili Sevim Dağdelen, Meclis'te Terör Örgütünün Bayrağını Açtı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kökenli Alman Milletvekili Sevim Dağdelen, Meclis'te Terör Örgütünün Bayrağını Açtı

Almanya'da milletvekili olan Türkiye kökenli Sevim Dağdelen, terör örgütü YPG'nin bayrağını meclis kürsüsünde açarak teröristlere destek verdi.

21.11.2017 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı olan Sevim Dağdelen bugün düzenlenen meclis oturumundaki davranışıyla tartışmaya yol açtı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAYRAĞININ YASAKLANMASINI ELEŞTİRDİ

Alman ordusunun DAEŞ'e karşı mücadele misyonuna yönelik görüşmelerde, kürsüde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bayrağını çıkaran Dağdelen, bayrağın Almanya'da yasaklı olmasını eleştirdi.

"GABRİEL, ERDOĞAN'IN MUHAFIZLIĞINI YAPIYOR"

Dağdelen YPG'nin DAEŞ'le en önde çatışan örgüt olduğunu iddia etti. YPG bayrağının yasaklanmasını savunan Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'i ikiyüzlülük ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhafızlığını yapmakla suçladı.

MECLİS BAŞKANI UYARDI

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, kürsüdeki konuşması sırasında Dağdelen'i ikaz ederek, bayrağı çıkarmasının "parlamentoya yakışan bir davranış olmadığını" belirtti.

GABRİEL: BAŞKA BİR ÜLKE İSTİYOR DİYE YASAKLAMADIK

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise federal hükümetin Erdoğan'ın baskılarına boyun eğdiği yönündeki eleştirileri reddetti. "Hiç kimse bu ülkede bir örgütü, başka bir ülkeden biri talep ediyor diye yasaklamadı" dedi.

Türkiye Kökenli Alman Milletvekili Sevim Dağdelen, Meclis\'te Terör Örgütünün Bayrağını Açtı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye Kökenli Alman Milletvekili Sevim Dağdelen, Meclis'te Terör Örgütünün Bayrağını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement