Türkiye Maarif Vakfı, Afrika Günü'nü İstanbul'da düzenledi - Son Dakika
Eğitim

Türkiye Maarif Vakfı, Afrika Günü'nü İstanbul'da düzenledi

Türkiye Maarif Vakfı, Afrika Günü\'nü İstanbul\'da düzenledi

Dünyanın 51, Afrika'nın da 26 ülkesinde Türkiye adına uluslararası eğitim faaliyeti yürüten Türkiye Maarif Vakfı, Afrika Günü'nün 60'ıncı yıl dönümünde İstanbul'da 'Afrika'yı Anlamak' temalı etkinlik düzenledi.

26.05.2023 20:11  Güncelleme: 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın 51, Afrika'nın da 26 ülkesinde Türkiye adına uluslararası eğitim faaliyeti yürüten Türkiye Maarif Vakfında, Afrika Günü'nün 60'ıncı yıl dönümünde "Afrika'yı Anlamak" temalı etkinlik düzenlendi.???????

Vakıftan yapılan açıklamada, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da özgürlük ve bağımsızlık vurgusuyla 25 Mayıs 1963'te kurulan Afrika Birliği Örgütü'nün hayata geçmesinden bu yana dünyada ve Türkiye'de 25 Mayıs'ın Afrika Günü olarak kutlandığı belirtildi.

Eğitimden kültüre, teknolojiden kalkınmaya, tarımdan ulaşıma, savunmadan yardım faaliyetlerine kadar tüm dünyada ve özellikle de Afrika'da hayatın hemen her alanında insani dış politikasıyla toplumların ve ülkelerin giderek ilgi ve beğenisini kazanan Türkiye'nin, 25 Mayıs Afrika Günü için de özel programlar düzenlediği kaydedildi.

Bu kapsamda, Afrika'nın 26 ülkesinde örgün ve yaygın eğitim faaliyetleri ile kıtanın yoğun ilgisini kazanan Türkiye Maarif Vakfının İstanbul'daki genel merkezinde Afrika Günü programı düzenlendiği aktarıldı.

Programda, Afrika'daki Maarif Okullarından mezun olup, Türkiye'de üniversite eğitimi gören öğrencilerin katılımıyla yapılan panelde, Afrika'da bir ailede gündelik hayat, Afrikalı bir çocuğun eğitim hayatı, bereketli toprakların lezzet haritasında yemek çeşitleri ve mutfak kültürü, misafir ağırlama, geleneksel kıyafetler ve danslardaki sembolik anlamlar ile doğum ve ölüm ritüellerinin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ün sözlerine de yer verildi.

Prof. Dr. Akgün, Afrika'daki 44 ülkede büyükelçiliklerinin bulunduğunu, Dışişleri Bakanlığının stratejik hedeflerinden birinin 54 ülkenin tamamında büyükelçilik açmak olduğunu aktardı.

"Uzun dönemli olarak sadece stratejik, diplomatik ve ekonomik ilişkiler değil kültürlerin ve halkların birbirini tanıması için faaliyetler lazımdı." diyen Akgün, YTB üzerinden burs faaliyetlerinin yürütüldüğünü, eğitim üzerinden bu ilişkileri tesis eden kurumun da Türkiye Maarif Vakfı olduğunun altını çizdi.

Afrika'nın 26 ülkesinde eğitim faaliyetiyle bu ilişkilerin bir parçası olmaktan çok mutlu olduklarını vurgulayan Akgün, "Maarif Okullarının başarı hikayesi hepimizi gururlandırıyor. Türkiye'nin altyapısı, sanayileşme ve eğitim alanında geldiği seviye Afrika ülkeleri için örnek teşkil ediyor. Daha iyi birliktelikler ve daha iyi bir gelecek kurmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin her kurumunun ve Türkiye Maarif Vakfının önceliğidir. Hepinizin Afrika Günü'nüzü kutluyorum. Mutlu bir geleceğe hep birlikte yürüyebilmek üzere." ifadelerini kullandı.

Afrika özel programının, Afrikalı müzisyen, beste yazarı, aktivist Enzo Ikah'ın şarkıları ve kıtanın son yüzyıllarda maruz kaldığı ayrımcılığa dair yorumlarıyla sona erdiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Türkiye Maarif Vakfı, Afrika Günü'nü İstanbul'da düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı
    18:42 Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı

    Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kitap bağışı kampanyasında toplanan 5 bin kitap, Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde kitap bağışı kampanyası düzenlendi. Jandarma personeli tarafından toplanan çeşitli konularda yazılmış 5 bin kitap, Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Tunceli'de gençler ve kitapseverlere hizmet veren Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, 'Bugün Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında yeni açılan kütüphanemize katkı sağlamak maksadıyla kitap bağışında bulunmak üzere bir araya geldik. Kütüphaneler gerçekten bizler için, toplum için vazgeçilmez kurumlardan bir tanesidir. Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphaneye yeni gelen kitaplardan faydalandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor
    17:14 Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen 'İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü' imza törenine katıldı. Protokol kapsamında Eskişehir'deki lise düzeyi okullarda öğrencilere ilk yardım farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitimler, okulların konferans salonlarında gerçekleştirilecek ve katılımcılara katılım belgesi verilecek.


Advertisement