Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanından Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanından Suç Duyurusu

Şube Başkanı Girgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki protesto eylemleri sırasında polisin orantısız güç kullanarak, "Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması" suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

03.06.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, termik santrallerin özelleştirilmesi ile Soma'daki maden faciasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde protesto ettikleri sırada polisin orantısız güç kullanarak, "Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması" suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Girgin'in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Muğla Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesini protesto etmek ve Soma'daki maden faciasını hatırlatmak üzere 30 Mayıs 2014'te bakanlık önünde sendika üyelerince basın açıklaması düzenlendiği belirtildi.

Ancak polisin, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme ve düşünceyi açıklama özgürlüklerini kullanan sendika üyelerine "orantısız bir güçle" müdahale ettiği savunulan dilekçede, polisin, TCK'daki, "zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması" suçunu işlediği iddia edildi.

Dilekçede, "Kanuna ve hukuka aykırı şekilde orantısız güç kullanan ve güç kullanımı emrini veren, tarafıma biber gazı sıkarak ve yüzümü darp ederek yaralama kastıyla hareket eden ilgililer hakkında gerekli soruşturmanın başlatılmasını talep ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Girgin, Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında da Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesini engellemek için meşru haklarını sürdürdüklerini belirterek, "Mülkiyeti millete ait olan, Hazineye sürekli gelir sağlayan ve stratejik öneme sahip iş yerlerimizin özelleştirilmesi halinde ülkemizin can damarlarından birini daha kaybedeceğini geçmiş özelleştirme deneyimlerinden biliyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanından Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement