Türkiye Mobingle Mücadelede Ne Durumda? - Son Dakika
Güncel

Türkiye Mobingle Mücadelede Ne Durumda?

3.Forum Mobing 17 Kasım'da Işık Üniversite"sinde gerçekleşecek.

27.10.2016 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de mobing olgusu, 17 Kasım 2016'da Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde 3. Forum Mobing"de tüm yönleriyle ele alınacak. Dördüncü Boyut Akademi'nin Işık Üniversitesi desteğiyle gerçekleştireceği 3. Forum Mobing'de "Türkiye Mobingle Mücadelede Ne Durumda?" araştırmasının sonuçları da açıklanacak.

Dördüncü Boyut Akademi tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen Forum Mobing, bu yıl 17 Kasım'da Işık Üniversitesi'nde tekrarlanacak. Mobing mağdurlarının ve uygulayıcılarının kişisel özellikleri, mobing sürecinde travma sonrası kişilik bozukluğu, adli tıp başvuruları ve mobing tesbiti gibi konuların ayrıntılı biçimde ele alınacağı forumda konularının uzmanı bir çok isim söz alacak.

Çocuklukta akran zorbalığı da işin içinde

Katılımın ücretsiz olacağı Mobing Forum bu yıl, mobingin kurumsal ortamlardaki yansıma ve etkilerinin dışında, son yıllarda sıklıkla dile getirilen Akran Zorbalığı konusuna da masaya yatırıyor. Uzman Psikolog Ayşim İncesulu Topuzlu ve Uzman Psikolog Sibel Tümer, Yar. Doç. Dr. Yeliz Cantimur'un moderatörlüğünde mobingin psikolojik boyutunu tüm yönleriyle tartışacaklar.

Mobingle ilgili farkındalık ne durumda?

Dördüncü Boyut Akademi Kurucusu Çağlar Çabuk, Türkiye Mobingle Mücadelede Ne Durumda?" araştırmasının sonuçlarını forumda katılımcılarla paylaşacak. Çağlar Çabuk, uzun yıllardır mücadele edilen mobing konusu ve forumla ilgili olarak şu bilgileri verdi, "Mobing, nedeni, tanımı, teşhisi ve tedavisi ile çok önemli bir konu başlığı. Çalışma yaşamında tahminlerin ötesinde bir mobing etkisi var. Ekonomik baskının da etkisiyle bir çok mobing vakası su yüzüne çıkmıyor. Toplumda mobing sonrası kişilik bozukluğu yaşayan binlerce insan hiç bir yardım almadan yaşamayı sürdürüyor. Ve bu da hepimizin günlük hayatını etkiliyor. Amaç, her seviyede çalışanı bilinçlendirmek, önleyici kurumsal mekanizmaların gerekliliğine ve önemine ilişkin farkındalığı artırmak ve oranı olabildiğince azaltmak. Toplumsal sağlığımız için çok önemli bir başlık olan mobing konusunu tüm yöneticilerin objektif olarak değerlendirmesini istiyoruz."

İş güvenliğinden, işyerinde barış kültürüne

3. Forum Mobingin konuşmacıları arasında İndex Grup CEO'su Erol Bilecik, Chesi İlaç İK Direktörü Mari Bengi, Manasset Staffing Solutions YK Başkanı Derya Türkkorkmaz gibi iş dünyasından isimler de var.

Küçük bir paylaşım:

* Mobing niçin tek "b" ile: Türkçe yazım kurallarına göre yabancı dilden bir kelime uygun hale dilimizde okunduğu şekilde yazılmalıdır. "Radio" değil "radyo" örneğindeki gibi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Mobingle Mücadelede Ne Durumda? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement