Muhtarlar Konfederasyonu Van'da bir araya geldi - Son Dakika
Politika

Muhtarlar Konfederasyonu Van'da bir araya geldi

Muhtarlar Konfederasyonu Van\'da bir araya geldi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından "Hepimiz birlikteyiz, Türkiye için görevdeyiz" sloganıyla başlatılan Türkiye Muhtarları El Ele Projesi'nin tanıtım toplantısı Van'da yapıldı.

10.06.2021 12:57  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından "Hepimiz birlikteyiz, Türkiye için görevdeyiz" sloganıyla başlatılan Türkiye Muhtarları El Ele Projesi'nin tanıtım toplantısı Van'da yapıldı.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner ve 81 ilden 150 muhtar katıldı.

Toplantıda konuşan Bilmez, muhtarları Van'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Muhtarların geçmişte yaşadığı sorunlara yakından tanıklık ettiğini anlatan Bilmez, şunları kaydetti:

"Geçmişte muhtarlarımız, SGK, silah ruhsat problemleri, maaş gibi birçok sorun yaşıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bu sorunlar zamanla çözüldü. Maaş, sigorta, ruhsat ve kurumlarda muhtarlık birimleri kuruldu. Ayrıca bir günün muhtarlar günü olarak kutlanması hayata geçirildi. Muhtar, vatandaşla devlet arasında bir köprüdür. Mahallelinin temsilcisidir. Bugün muhtarlarımız Türkiye'de proje gerçekleştiren konuma geldi. Muhtarların bu konuma gelmesi bizleri mutlu etmiştir."

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Ahmet Dalkıran ise muhtarların yeni tip koronavirüs döneminde büyük sorumluluk üstlendiğini belirterek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, muhtarların halkla devlet arasında bir köprü vazifesi gördüğünü, vatandaşların devlete ulaşmak için çaldıkları ilk kapı olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Muhtarlar Konfederasyonu Van'da bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement