Türkiye'nin 8. Fcl Sınıfı Erzincan'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin 8. Fcl Sınıfı Erzincan'da Açıldı

Türkiye\'nin 8. Fcl Sınıfı Erzincan\'da Açıldı

Türkiye'nin 8. FCL Sınıfı Erzincan Cumhuriyet Ortaokulunda açıldı.

13.05.2019 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 8. FCL Sınıfı Erzincan Cumhuriyet Ortaokulunda açıldı.

Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan FCL (Future Classroom Lab) geleceğin sınıf laboratuvarı ve öğrencilerinin görsel sanatlar derslerinde yaptıkları çalışmaların sergi açılışına Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve davetliler katıldı.Açılışın ardından görsel sanatlar dersinde öğrencilerin yaptıkları çalışmalar ve FCL sınıfı misafirler tarafından gezildi.

Türkiye'de 8.si açılan FCL sınıfı Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi FCL elçisi Seda Cengiz'in teknik destekleriyle Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mehmet Atalay, İngilizce Öğretmenleri Çilem Sultan Özcan ve Damla Çamlıca Daş'ın önderliğinde İngilizce Yabancı Dil Sınıfı olarak tasarlandı.

Sınıf FCL sistemine uygun olarak altı farklı öğrenme alanından oluşuyor. Öğrencilerin sınıf içerisinde kendilerini evlerinin rahatlığında hissedebilmeleri için özel bir informal alan oluşturuldu. Bu alanda öğrenciler hem rahatlıkla kitap okuyabiliyor hem de İngilizce etkinlikler yapabiliyor. Ayrıca yine bu alanda oluşturulan yeşil ekran teknolojisi ile öğrenciler videolar çekerek konuşma becerilerini eğlenceli bir şekilde gerçekleştirebiliyor ve bilgisayar ortamında son teknoloji yazılımlardan yararlanarak video sunumlarını düzenleyebiliyorlar.

Sınıfta gerektiği zaman grup çalışması yapmak ve gerektiği zamanda bireysel çalışmalar yapabilmek için tasarlanmış esnek masa, sandalyeler kullanıldı. Bu bölümde öğrenciler masalara yerleştirilen tabletler ile DYNED vb. İngilizce yazılımları rahatlıkla kullanabiliyorlar.

FCL sınıfındaki öğrenim alanları olan üretim, etkileşim, sunum, araştırma, işbirliği ve geliştirme alanlarını öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini de kullanarak analiz, sentez, uygulama ve üretim alanlarında yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini destekliyor. Böylece klasik öğrenme yönteminden ayrılarak 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ders ortamı oluşturmaya çalışıldı.

Çocukların boş zamanlarında onları yarıştırmadan, sıkmadan, ezbere dayandırmadan, hevesle, istekle okula gelmelerini sağlamak temel hedefi oluşturuyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İngilizce Öğretmenleri Çilem Sultan Özcan ve Damla Çamlıca Daş'a, Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslı Güneş'e, FCL'nin yapımında maddi ve manevi katkısı olan herkese "Teşekkür ederim" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin 8. Fcl Sınıfı Erzincan'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement