Türkiye'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi

Türkiye\'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın, Türkiye'nin batısında oturan gençlerin, doğu bölgesini yakından tanıması ve yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu 'Damla Projesi' kapsamında 20 ünversiteli genç Hakkari ve ilçelerini gezerek yöre halkıyla tanıştı.

27.07.2017 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın, Türkiye'nin batısında oturan gençlerin, doğu bölgesini yakından tanıması ve yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu 'Damla Projesi' kapsamında 20 ünversiteli genç Hakkari ve ilçelerini gezerek yöre halkıyla tanıştı.

'Damla Projesi' kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde okuyan 20 genç, Hakkari'ye geldi. Bu kapsamda Hakkari il merkezi, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde çeşitli etkinlikler yapan üniversiteliler, gündüz okul, hastanene ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret edip  öğrencilerle bir araya gelirken, akşamları dejavantajlı ailelerle bir araya gelip motivasyon desteğinde bulunuyor. Şemdinli İlçesi'ndeki ziyaretleri ardından Hakkari il merkezine bağlı köyleri de ziyaret edip ailelere konuk olan gönüllü gençler, köy çocuklarına balon hediye edip, yöre kültürü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Üniversiteli gençlerin ziyaretlerinin bir hafta süreceği belirtilirken, ziyaretler kapsamında Hakkari'deki Özel Harekat Şube Müdürlüğünü  de ziyaret ederek polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Batısında Yaşayan 20 Üniversiteli Genç, Hakkari ve İlçelerini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
    12:34 Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

    Mardin Üçyol mevkiinde plakaları ve markaları belirlenemeyen otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement