Türkiye'nin Büyük Bölümü Yağışlı Olacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Büyük Bölümü Yağışlı Olacak

Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Niğde, Aksaray ve Karaman çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

02.01.2012 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Niğde, Aksaray ve Karaman çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, batı bölgelerimizde ise 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgarın ülkenin genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, Ege kıyılarında ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis olayının görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı bulutlu (8)

Ankara: Çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor. (2)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu (11)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu (14)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu (15)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (9)

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-1)

Van: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. İl genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde sis görülmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Batısı parçalı ve az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu geçecek. Göller yöresinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, kuzeydoğusu ile Niğde, Aksaray ve Karaman çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu yükseklerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Büyük Bölümü Yağışlı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement