Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği'nden iftar programı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği'nden iftar programı

Türkiye\'nin Cezayir Büyükelçiliği\'nden iftar programı

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ile birlikte başkent Cezayir'de iftar programı düzenledi.

12.04.2023 23:34  Güncelleme: 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ile birlikte başkent Cezayir'de iftar programı düzenledi.

Başkentteki bir otelde düzenlenen iftar programına, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir Sağlık Bakanı Abdulhak Sayihi, Cezayir Bayındırlık Bakanı Lahdar Rahruh, DEİK Cezayir Temsilcisi Mesut Toprak, DTİK Cezayir Temsilcisi Okay Tosyalı ile çok sayıda Türk ve Cezayirli iş adamı katıldı.

Büyükelçi Göktaş, iftar sonrası Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmete dileyerek başladığı konuşmasında, bu felakette Türkiye'nin yanında duran Cezayir devletine ve milletine Cezayirli Bakanlar nezdinde bir kez daha teşekkürlerini sundu.

Türkiye ile Cezayir'deki işbirliğinin ve giderek artan ticaret hacminin önemine dikkati çeken Göktaş, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un Türkiye ziyareti ve sonrasında Türk ve Cezayirli Bakanların karşılıklı gerçekleştirdikleri ziyaretlerin iki ülke ilişkilerine ivme kazandırdığını belirtti.

Göktaş, Cezayir'in Afrika kıtasında Türkiye'nin en çok yatırımının olduğu ülke olduğuna işaret ederek, "Küresel ticaretin durağan olduğu bir dönemde Cezayir ile yıllık dış ticaretimiz yüzde 30 artarak 5,3 milyar dolara yükselmiştir." dedi.

Türkiye-Cezayir ilişkilerinin hem siyasi hem ticari alanda mükemmel bir seviyede olduğuna vurgu yapan Göktaş, iki ülke cumhurbaşkanlarının iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefini 10'ar milyar dolar olarak belirlediklerine dikkati çekti.

Göktaş, söz konusu hedefe en kısa zamanda ulaşmayı temenni ettiğini belirterek, Türk müteahhitlik sektörünün bugüne kadar Cezayir'de değeri 21 milyar doları bulan 600'ü aşkın projeye imza attığını hatırlattı.

İftar programına katılanlara teşekkürlerini sunan Göktaş, davetlilerin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği'nden iftar programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement