Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Ödüllerini Aldı

Türkiye\'nin En Beğenilen Şirketleri Ödüllerini Aldı

Capital Dergisi ile Adecco işbirliğiyle düzenlenen 'Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2012" araştırmasında bu yıl da birinciliği Turkcell aldı."

20.03.2013 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital Dergisi ile Adecco işbirliğiyle düzenlenen 'Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2012" araştırmasında bu yıl da birinciliği Turkcell aldı. Gecede, İkincilik ödülü Garanti Bankası'nın, üçüncülük ise Coca-Cola'nın oldu.

İş ve ekonomi dergisi Capital'in 13 yıldır düzenlediği "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2012" araştırmasında dereceye giren şirketlere ödülleri Conrad Oteli Balo Salonu'nda düzenlenen bir törenle verildi. Koktely ve yemeğin ardından başlayan törenin sunuculuğunu Demet Tuncer yaptı. Doğum gününü de kutlayan Tuncer'in şarkılarıyla renklendirdiği geceye, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, gecenin ana sponsoru Adecco Doğu Avrupa ve Türkiye Bölge Direktörü Tibet Eğrioğlu, Turkcell Ceo'su Süreyya Ciliv,Garanti Bankası Genel Müdürü Ergün Özen, T-System Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, Katar Havayolları Türkiye Ülke Müdürü Ferit Aksun, ödül alan şirket yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

HER ZAMAN YOĞUN REKABET ORTAMI VAR

Açılış konuşmasını yapan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, okuduğu bir kitaptan alıntı yaparak, " Bugün burada bulunan şirketlerde kendilerine en tutkulu ve arzulu insanları alıp tıpkı güney kutbuna keşfe giden Ernst gibi kendi hedefleri ile özdeşleştirmeye çalışıyorlar. Biliyoruz ki, dört bir tarafı da tutkuyla çalışan insanlara sahip şirketler var. Bazen hedef birikim olur, bazen yüksek kar, bazen en beğenilen şirket olmak. Ama değişmeyen bir şey var, hedefler her zaman yüksek, her zaman yoğun rekabet ortamı var. Buradaki şirketleri birazdan ödüllendireceğiz. Türkiye'nin en beğenilen şirketleri, bu hedeflerine çalışanlarının ortak hareketi ile ulaştılar. Ben bütün yöneticileri ve çalışanlarını şimdiden kutlamak istiyorum." dedi.

TURKCELL YİNE ZİRVEDE

Gecede yapılan konuşmaların ardından ilk olarak 38 ayrı sektörde birinci olan firmalara ödülleri verildi. Daha sonra "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2012" araştırması dereceye giren 3 şirkete ödülleri takdim edildi. Bu yıl En Beğenilenler'in zirvesinde, son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da Turkcell yer aldı. İkinciliği 2010 yılından bu yana koruyan Garanti Bankası üçüncülüğü ise üç basamaklı sıçrayan Coca Cola aldı. GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen araştırma 500'ün üzerinde sektörden 1.555 orta ve üst düzey yöneticinin katılımıyla yapıldı. Turkcell, Garanti Bankası ve Coca-Cola'yı zirveye taşıyan kriterler arasında "Bilgi ve teknoloji yatırımları, finansal sağlamlık, iletişim ve pazarlama yönetimi, uluslararası pazarlara entegrasyon, pazarlama ve satış stratejileriö yer aldı.

BİZ KENDİMİZİ BİR AİLE OLARAK GÖRÜYORUZ

Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv birincilik ödülünü Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ve Adecco Doğu Avrupa ve Türkiye Bölge Direktörü Tibet Eğrioğlu'nın elinden aldı. Ciliv ödülü almak için sahneye çalışma arkadaşlarıyla çıktı. Ciliv yaptığı konuşmada, "Turkcell'in başarısında çok büyük bir insan grubunun emeği var. En başta bize senelerdir güvenen, bize senelerdir sadık kalan 35.1 milyon müşterimizin çok büyük emeği var. Biz kendimizi Turkcell'de bir şirket olarak görmüyoruz. Bir aile olarak görüyoruz, takım olarak görüyoruz. Bu takımda müşterilerimiz var, çalışanlarımız var iş ortaklarımız var sizler varsınız. O yüzden bu takım buraya davet ettim. Çünkü 35 milyon müşteriye değerli bir hizmet sunmak, fark yaratmak muazzam bir takımın işi. Burada 80 bine yakın Turkcell ailesinin emeği var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İnovasyonla, çok çalışmakla daha yapacak çok işimiz var. Daha güzel bir takım oyunuyla ülkemizde, insanımıza faydalı işler yapmayı hedefliyoruz. İnşallah, teknolojiyle, inovasyonla güzel işler yapacağız." dedi.

PARAYLA UĞRAŞTIĞINIZDA İŞLER DAHA ZOR OLUYOR

İkincilik ödülüne değer görülen Garantı Bankası adına Genel Müdür Ergün Özen ödülü T-System Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu'nun elinden aldı. Özen, "Her mesleğin tabiki çok zor olduğunu düşünüyorum, her mesleğin zorlukları var. Parayla uğraştığınız zaman bu işler daha zor oluyor. Az değer veriyorsunuz olmuyor, çok değer veriyorsunuz olmuyor. Sizinkini beğenmiyorlar, onun için beğendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizde müşteri odaklı modeller benimsiyoruz. En fazla kadın çalıştıran sektörden bir tanesi, en şeffaf, en fazla kar eden sektör. Garanti sanırım bir nebze yukarıda. Garanti ailesi adına teşekkür ediyorum." dedi.

50'İNCİ YILA YAKLAŞIRKEN ÖDÜL ALMAK KEYİFLİ

Üçüncülüğü kazanan Coca Cola adına Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan ödülü Katar Havayolları Türkiye Ülke Müdürü Ferit Aksun'un elinden aldı. Bakkaloğlu konuşmasında, "Capital'ın senelerdir düzenlediği bu araştırma ödülü bizim içim hakikaten çok önemli. Çünkü yıllar daha fazla düşünmenize, daha fazla yatırım yapmanıza sebep oluyor. Onun için çok değer veriyoruz. 50'inci yılımızı önümüzdeki yıl kutlayacağız. 50 yıla yaklaşırken bu ödülü almak ayrıca keyifli.ö dedi. Tören, ödül alan şirketlerin toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

TÜRKİYE'NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ 2012

Türkiye'nin en beğenilen 1.şirketi: Turkcell

Türkiye'nin en beğenilen 2.şirketi: Garanti bankası

Türkiye'nin en beğenilen 3.şirketi: Coca-Cola

SEKTÖRLERE GÖRE EN İYİLER

Ambalaj sektörü birincisi: Polinas

Akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar sektörü birincisi: Shell

Aracı kurumlar sektörü birincisi: İş Yatırım

Bankacılık sektörü birincisi: Garanti Bankası

Bilişim sektörü birincisi. Microsoft

Bireysel emeklilik sektörü birincisi: Anadolu Hayat Emeklilik

Bisküvi - Çikolata sektörü birincisi: Nestle

Boya sektörü birincisi: Marshall

Çimento sektörü birincisi: Akçansa

Dayanıklı tüketim sektörü birincisi: Bsh

Demir-Çelik sektörü birincisi: Ereğli Demir Çelik

Enerji sektörü birincisi: Enerjisa

E-Ticaret sektörü birincisi: Markafoni

Faktoring sektörü birincisi: Garanti Faktoring

Hazır giyim ve mağazacılık sektörü birincisi: Indıtex (Zara)

Alkollü içecek sektörü birincisi: Mey İçki

Alkolsüz içecek sektörü birincisi: Coca-Cola

İlaç sektörü birincisi: Novartis

İnşaat sektörü birincisi: Enka İnşaat

Kargo, Nakliye ve Lojistik sektörü birincisi: Dhl

Leasing sektörü birincisi: Garanti Leasıng

Mobilya sektörü birincisi: Doğtaş

Oluklu mukavva sektörü birincisi: Olmuksa

Organize perakende sektörü birincisi: Migros

Otel ve konaklama sektörü birincisi: Kempinski

Otomotiv sektörü birincisi: Doğuş Otomotiv

Paketlenmiş Et Ürünleri sektörü birincisi: Banvit

Plastik boru ve pencere sektörü birincisi: Fırat Plastik

Reklamcılık sektörü birincisi: Tbwa

Seramik ve yapı malzemeleri sektörü birincisi: Eczacıbaşı Vitra

Sigorta sektörü birincisi: Axa Sigorta

Süt ve sütlü mamüller sektörü Birincisi: Pınar

Teknoloji market sektörü birincisi: Teknosa

Tekstil sektörü birincisi: Kordsa

Telekomünikasyon sektörü birincisi: Turkcell

Temizlik ürünleri sektörü birincisi: Unilever

Turizm ve acente sektörü birincisi: Setur

Tüketici elektroniği sektörü birincisi: Samsung

Tüketici elektroniği sektörü birincisi: Sony - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement