Türkiye'nin En Büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin En Büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi Açıldı

- Türkiye'nin en büyük fotoğraf makinesi müzesi açıldıMALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

30.09.2017 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Türkiye'nin en büyük fotoğraf makinesi müzesi açıldı

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sanat Sokağı'nda gerçekleştirilen açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra protokol ve bir çok fotoğraf sanatçısı katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sayısal anlamda Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesini Malatya'ya kazandırdıklarını belirterek, "Fotoğraf Makinesi Müzemizin neye tekabül ettiğini sanatçılarımızın yorumları ile daha iyi anlıyoruz. Bu Müzenin hayata geçirilmesinde ve Malatya'mıza kazandırılmasında büyük katkısı olanBaki Tamer Selçuk Beye yürekten teşekkür ediyorum. Bunu Malatya'mıza ve Türkiye'mize kazandırmak istedik. Bu doğrultuda yola çıktık. Gerçekten çok güzel bir müze oluştu ve nitelik ve nicelik olarak baktığımız zaman Türkiye'nin en büyük Müzesini kurmuş oluyoruz. 1900 civarında fotoğraf makinesininve 3500 aksesuarın olması bu müzenin büyüklüğünü ortaya koyuyor" dedi.

Başkan Çakır'ın konuşmasının ardından Fotoğraf Makinesi Müzesinin hayata geçirilmesi noktasında birikimleri ve tecrübesiyle vermiş olduğu destekten dolayı Baki Tamer Selçuk'a bir plaket hediye etti.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya'nın kültür ve sanatının gelişmesi için atılan bu önemli adımı takdire şayan bulduğunu ifade ederek "1870'lerden beri var olan fotoğraf makineleri koleksiyonlarının burada Malatya'da açılmış olması bizim için büyük bir gurur" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Ali Kaban'da fotoğraf Makineleri başta olmak üzere her tür aksesuarın bu kadar bol miktarda Malatya da bir araya getirilmesinin önem arzettiğini belirterek, "Bu önemi değerli sanatçı dostlarımız çok iyi bilirler. Bu alanda yapılan çalışmada çaba sarfeden başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emeği geçenleri kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Programda son olarak söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve ekibini kutladığını belirterek "Özellikle Malatya'da neler oluyor, Malatya'da belediyeler ne iş yapıyor, sosyal belediyecilik nerede veya kültürel Belediyecilik nerede? dendiğinde esasında bakıyoruz ki Malatya Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere diğer başkanlarımız kültürel belediyeciliğin her alanında kendilerini ispat ettiler" diye konuştu.

Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Malatya kültürünü ayakta tutmak adına, Malatya'nın kadim kültürünü ortaya çıkarma adına Belediyelerimiz desteklerini esirgemiyor. Biz hükümet olarak her zaman her yerde kültürel anlamda kadim kültürümüzü geliştirme ve bunu yeni nesillere aktarma adına her türlü çabayı, her türlü faaliyeti destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Özellikle milletimizin sanatçılara sahip çıkması, onların el emeği göz nurunu değerlendirmek ve sahip çıkmak önemlidir. Bu konuda Malatya'mız kadirşinastır. Baki Tamer Selçuk'a teşekkür ediyorum. Bu koleksiyon sadece Malatya için değil Türkiye için önemli. Bu hazineyi bütün Türkiye ve dünyanın görmesini istiyoruz. Müzemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, günün anısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a birer plaket takdim etti.

Daha sonra törene katılanlar tarafından Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makinası Müzesinin kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı, akabinde de müze gezildi.

Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, vakıf, dernek ve oda başkanları, yerel ve ulusal fotoğraf sanatçıları, foto muhabirleri ile çok sayıda fotoğraf sevdalıları katıldı.

Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağında Malatyalıların hizmetine kazandıran Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makineleri Müzesi'nde en eskisi 1876 yılına ait olan ve toplamda bin 890 adet fotoğraf makinesinin sergileniyor. Müzede ayrıca, fotoğraf makinelerine ait aksesuarlar, film yıkama ve kart baskı laboratuvarı da yer alıyor. Nostaljik mini bir sinema salonu ile Malatya Hatırası köşesinin de bulunduğu müze, ziyaretçiler tarafından ücretsiz gezilebilecek.

Türkiye\'nin En Büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin En Büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da öğrenciler Mehmet Atilla ile bir araya geldi
    11:50 Muğla'da öğrenciler Mehmet Atilla ile bir araya geldi

    Muğla'da düzenlenen 'Bir kitap bir insan' projesi kapsamında Muğlalı yazar Mehmet Atilla, 550 öğrenciyle buluştu. Öğrenciler, Atilla'ya kitaplarını imzalattı ve sorularını sordu. Proje, çocukların kitaplara olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

  • Tamer Karadağlı'nın
    11:46 Tamer Karadağlı'nın "Rezalet, utanç kaynağı" diyerek şikayet ettiği bina bakanlığın çıktı

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsız halini görünce "Belediye görmüyor mu? Rezalet" diyerek sitem etti. Karadağlı'nın şikayet ettiği bina, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait çıktı.

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor
    11:20 Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor

    Türkiye'nin kültürel hafızası Milli Kütüphane kaynaklarında bugüne kadar 20 milyon sayfa dijitale aktarılırken, kütüphanenin yakın zamanda Ankara dışından da erişilebilir hale getirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Kütüphane, gazete, dergi, kitap ve diğer bilgi kaynaklarını dijitalleştirerek vatandaşların çevrimiçi erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

  • Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı
    11:14 Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı

    Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu. Nursaçan, günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekti ve önemli bilgiler aktardı.

  • Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu
    10:54 Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu

    Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Müzesi, Troy Museum Journal adlı dijital dergiyi araştırmacıların kullanımına sundu. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi, etnografya, sosyoloji, coğrafya, edebiyat tarihi, felsefe tarihi ve kültürel çalışmalara ait içerikler içermektedir. Amacı, bilimsel araştırmaların ve çalışmaların yayınlanması ve araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Derginin ilk sayısı yayınlanmış olup, ikinci sayısı eylül ayında yayınlanacak ve yılda iki sayı olarak devam edecektir. Troya Müzesi, derginin uluslararası platformlarda da taranmayı hedeflemektedir.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Panelde erken yaşta evlilik, aile içi şiddet, siber suçlar ve kadın destek hattı gibi konular ele alındı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.

  • Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı
    10:49 Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı

    Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, 1. derecede sit alanı ve koruma altında olup, tapusu bulunmaktadır. Kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde haç işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilisenin satış süreci başlamış olup, yeni sahibine hayırlı olsun denilmiştir.


Advertisement