Türkiye'nin En Büyük Müzik Yarışmasına Ağrılı Gençler Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük Müzik Yarışmasına Ağrılı Gençler Damga Vurdu

Türkiye\'nin En Büyük Müzik Yarışmasına Ağrılı Gençler Damga Vurdu

Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması'nda kazanan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi oldu

28.04.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlere yönelik ülkemizdeki en kapsamlı müzik etkinliği olan Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması, Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki büyük finalle tamamlandı. Yarışmada birinciliği büyük özveriyle yarışmaya katılan ve finale çıkan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi göğüsledi. Finalde toplam üç ödül kazanan gençlerin coşkusu ve duygu yoğunluğu dikkat çekti. Şarkıcı Teoman, birinci olan Ağrılı gençlere müzik koçluğu yapma sözü verdi.

"Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa" sloganıyla yola çıkan Vodafone FreeZone'un, End Productions iş birliğiyle düzenlediği, Türkiye'nin en büyük müzik yarışması ve lise etkinliği olan Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finali büyük bir coşkuyla tamamlandı.

26 Nisan Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan etkinlikte Türkiye'den ve KKTC'den finale kalan 42 lise arasından Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi İcra dalında birinci oldu. Türkiye'nin 81 ilinden katılıma açık olan yarışmanın finalinde duygu dolu anlar yaşandı. Yarışmaya ilk kez katılan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, büyük özveri göstererek katıldıkları yarışmaya hazırlık süreçlerini anlattıkları görüntüler izleyenleri duygulandırdı. İmkansızlıklar içinde hazırlanmalarına rağmen büyük bir emekle başarıya ulaşıp birinci olan Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi dakikalarca ayakta alkışlandı. Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi ayrıca Erkek Solist dalında ikinciliği, Enstrüman dalında üçüncülüğü de alarak toplam üç ödüle kavuştu. Liselerine büyük ödül olan müzik stüdyosunu kazandıran gençlere bir sürpriz de jüri üyesi Teoman'dan geldi. Teoman, yarışmanın birincisi Ağrılı gençlere müzik koçluğunu üstleneceğini söyledi. Vodafone FreeZone'un kuracağı müzik stüdyosu ise önümüzdeki aylarda Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi'ne kazandırılacak.

Finalde enstrüman dalında birinci olan Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Denizhan Kılıç ise, AFS Kültürlerarası Macaristan Yaz Müzik Okulu'na gitmeye hakkı kazandı. Macaristan'da müzik eğitimi alacak olan Denizhan Kılıç'ın gitaristi olduğu Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi, sahnedeki heyecanlı performanslarıyla seyircileri kendine hayran bıraktı.

Yıldızlar gençlerle buluştu

Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması'nın organizasyonunu üstlenen Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun başkanlığındaki jüride Teoman'la birlikte Olcayto Ahmet Tuğsuz, Tarkan Gözübüyük, Deniz Tuzcuoğlu, Melis Sökmen gibi ünlü isimler; Ali Eyuboğlu, Ömür Gedik, Onur Baştürk, İlker Gezici, Melike Karakartal ve Hatice Tuncer gibi gazeteciler de yer aldı. Ödül töreninde Fikret Ercan yarışmada dereceye giren kız solistlere ödüllerini takdim etti. Yarışmada erkek solist kategorisinin kazananı Hasan Şadoğlu Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Burak Ekşi ise ödülünü Teoman ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'tan aldı. 383 lisenin katıldığı yarışmada birçok liseli müzisyen hayatlarında ilk kez sahne heyecanı yaşadı.

Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması'nda bu yıl ilk kez sunulan "Umut Vadeden Genç Yetenek" ödülünü ise Sırma Munyar ile genç müzisyen Gökcan Sanlıman aldı. Ekonomi yazarı Vahap Munyar'ın kızı olan Sırma Munyar müzik çalışmalarını Amerika'da sürdürürken, genç müzisyen Gökcan Sanlıman ilk solo albümünü geçtiğimiz aylarda yayınladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük Müzik Yarışmasına Ağrılı Gençler Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement