Türkiye?nin En Büyük Oto Pazarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye?nin En Büyük Oto Pazarı Açıldı

Türkiye?nin En Büyük Oto Pazarı Açıldı

?Eski köye yeni adet? sloganıyla 70 dönüm üzerine kurulan 7 bin 100 araçlık kapasitesiyle yılda 25 bin araç satılmayı hedefleyen İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) açıldı.

10.09.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

?Eski köye yeni adet? sloganıyla 70 dönüm üzerine kurulan 7 bin 100 araçlık kapasitesiyle yılda 25 bin araç satılmayı hedefleyen İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) açıldı. İstanbul Park'ın dev arazisi içerisinde yer alan ve müşterilerine konfor sunmayı hedefleyen açık oto pazarında 53 işletme araçlarını satmak için yer alırken, oto pazarı kültürünü sil baştan değiştirdi. Yüksek güvenlikli ve konforlu pazarda numaralandırma sistemiyle araçlar görücüye çıkarken internet üzerinden de alışveriş yapılabilecek. Bunun yanı sıra alınan aracın beğenilmemesi halinde 10 gün içerisinde geri alınacak. 1 hafta boyunca açılışa özel yüzde 10 indirim yapılırken, 1 yıl garanti ve ekspertiz raporu hediye ediliyor.

Formula 1 geri dönüyor

3 yılda 110 milyon liralık yatırımla İstanbul Park pistini yeniden yapılandıran İntercity, F1'in patronu Bernie Ecclestone ile anlaşmaya vardı. 2016 takvimine dahil olmak için Aralık 2015'e kadar kendilerine süre verildiğini belirten İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, 'Yeni hükümet kurulunca ve 13,5 milyon dolarlık anlaşmayı onaylarsa yarışları yeniden başlatacağız. Talep edilmesi halinde paranın üstünü biz ödeyeceğiz' dedi.

Türkiye'nin tanıtımı için yapılan ve Avrupa'nın en iyi pistlerinden İstanbul Park F1 takvimine geri dönüyor. Tesisin işletmesini alan İntercity'nin anlaşmaya vardığı F1'in patronu Bernie Ecclestone 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin ardından yeni hükümetin onay vermesi halinde 2016 yarışlarına dahil olacak. İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak İstanbul Park'ta yapılanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ecclestone ile el sıkıştık

Vural Ak, Londra'da Bernie Ecclestone ile görüştüğünü, Türkiye'de yeniden yarışın yapılmasını onun da istediğini aktararak, şunları kaydetti: "Formula 1 bence meşruiyetini kaybetmeye başladı. O da bunun farkında. Formula 1 bu sene Katar, Abu Dabi ve Bahreyn'de yapılıyor. Bunların hepsi diktatörlük şeklinde yönetilen üçüncü dünya ülkeleri. Paraları çok olduğu için kendi diktatörlüklerini meşru göstermek için Formula 1'i kullanıyorlar, Operasyonla alakalı bir sürü talebi vardı. Biz onların hepsini kendisiyle anlaştık, el sıkıştık. Ama nihayetinde bu uluslararası bri aktivite olduğu için hükümetin onay vermesi gerekiyor. Maalesef bu durumdan dolayı seçimi bekleri olduk. Kasım ayındaki seçimden sonra hızlı bir karar mekanizması kurulabilirse, tabi bu ülkemiz için çok önemli, bize aralık ayına kadar bir opsiyon verdiler. Çünkü Aralık'ta resmi takvim kesinleşecek. Resmi takvime seneye girmek için son imzaya kaldık diyebilirim. Yüzde 80 bu ihtimal şu anda. Yüzde 100'ü imzayı atıp bitirmeden bitti diyemiyoruz. Ama geldiğimiz nokta itibariyle pistin ilk güden daha çok bu işe hazır olması, bizim altyapıyı tamamen kurmuş olmamız, burada 120 kişinin düzenli devamlı ve hergün çalışıyor olması belki dünyadaki Formula 1 yarışı düzenlemeye en hazır pist olarak bizi öne çıkarıyor.?

13,5 milyon dolar ödeyeceğiz

Formula 1 için 13,5 milyon dolar ödenmesi gerektiğini bildiren Ak, 'Biz 7 sene boyunca 13,5 milyon dolar verdik. Bu o süre boyucna verilen en düşük bedeldi. Bziden sonra en düşük veren Macaristan 22 milyon dolar veriyordu. Diğerleri de yukarı doğru gidiyor. Şu anki rakamlar; Macaristan yine 22 milyon dolar artı komisyon veriyor; 26 milyon dolar civarına çıkıyor. Katar tam 90 milyon dolara anlaştı. Amerika Teksas 42 milyon dolar veriyor. Rusya 40 milyon dolar veriyos Soçi'de ama hiç kimse de seyretmiyor. Dolaysıyla benim en çok üstünde durduğumuz şey bizim ücretimizin yine eski ücret olması şartıydı. Yani 13,5 milyon dolar. Hükümetin ödeyeceği rakam bence en fazla budur. Bizim daha fazla hükümetten bir ey talep etmemiz sempatik olmayacaktır. 'Üste bir şey gerekiyorsa ben ödeyeceğiz' dedim. Bunu kabul ettiler. Hükümet 10 sene önce ödedeiğini yine öderse yarış burada. 10 sene önce Türkiye'nin milli hasılasına bakıldığıdna 13,5 milyon dolar 10 sene öncesine göre bugün çok daha az bir para' ifadelerini kullandı.

3 yeni pist yapıldı

Tesise 3 yeni pist eklediklerini aktaran Vural Ak, Uluslararası Motor Sporları Federasyonu (FIA)?dan tebrik aldıklarını belirtti. Yeni pistlerle birlikte 3 yarış organizasyonu düzenleyeceklerini belirten Ak, 'Bunlar Clio Cup, Caterham Cup ve Porsche GT3 Trophy Cup şeklinde olacak. Burada ki amacımız yeni pilotlar yetiştirmek. Bunun yanında tesiste trafik bilincini arttırmak için dersler veriyoruz. Yıllık 45 bin üniversite öğrencisine ders verebileceğiz. Yıllık 500 avro veren herkes bu yarışlara her haftasonu katılacak ve kendini geliştirecek. Buradan çıkan pilotlar bizi F1'de temsil edecek' şeklinde konuştu. Ak, ayrıca tesisin her anlamda 250 gün dolu olduğunu belirterek hedeflerinin 300 gün olduğunu söyledi. Önümüzdeki aylarda ise en büyük 2-3 organizasyon daha getireceklerini açıkladı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye?nin En Büyük Oto Pazarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement