Türkiye'nin En Büyük Yolcu Gemisi Denize İndi - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Büyük Yolcu Gemisi Denize İndi

Türkiye\'nin En Büyük Yolcu Gemisi Denize İndi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un desteği ile S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetim kurulu tarafından İstanbul Tuzla’da Selay Tersanesinde inşa ettirilen Türkiye’nin en büyük feribotu olma özelliğini taşıyan, “M/F BALIKESİR 10” isimli Ro-Ro yolcu gemisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından denize indirildi.

16.04.2015 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un desteği ile S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetim kurulu tarafından İstanbul Tuzla'da Selay Tersanesinde inşa ettirilen Türkiye'nin en büyük feribotu olma özelliğini taşıyan, "M/F BALIKESİR 10" isimli Ro-Ro yolcu gemisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından denize indirildi.

İstanbul Tuzla'daki Selay Tersanesinde düzenlenen törene; Balıkesir Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Sürmen, Türk Loyd'u Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu, Selay Tersanesinin sahibi Suphi Çolak, denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri, tersane yöneticileri ve aileleri, çalışanlar katıldı. Tören denizciler için yapılan saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarında, feribotun bugüne kadar Türkiye'de inşası tamamlanan en büyük feribot olma özelliğini taşıdığı vurgulandı. 101 metre boyunda, çift katlı, Bin yolcu kapasiteli 'Balıkesir 10' gemisi Türkiye için ilk olma özelliğine sahip.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 'Balıkesir 10' gemisini Balıkesir'e ve denizcilik sektörüne kazandıran S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir'in Adalar Bölgesinde yer alan Marmara Adası, Avşa ve Ekinlik Adaları ile Paşa Limanı bölgelerini kolay ulaşılabilen yerler haline getirmeyi istediklerini ve bunun için çabaladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şöyle konuştu; "Balıkesir 10 gemisi, ülkemize, Balıkesir'imize, kooperatife hayırlı, uğurlu olsun. Rızkın onda dokuzu ticarette, ticarette de cesarette deniliyor. İşte Karadenizli kardeşlerimizde bu cesaret, bu müteşebbislik var. Gözünü kırpmadan, elini taşın altına koyup bu yatırımları yapıyor. Eğer bu cesaret olmasa bu gemiler olmaz, denizcilik sektörü Yunanlılarla yarışır hale gelmezdi. Ben kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam, yol kesmesinler. Balıkesir hem Ege'ye hem Marmara'ya 300 km kıyısı olan, 25 adası bulunan bir İl. 30 Mart 2014'de büyükşehir oldu. Balıkesir 10 gemisi adı gibi 10 numara bir gemi; bizim plakamız da 10. Balıkesir'e yakışır. Bu gemi inşallah Balıkesir'imize, denizcilik sektörüne, taşımacılığa hizmet edecek. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak istiyoruz ki adalarımızı daha kolay ulaşılır yerler haline getirelim; Marmara Adamız, Avşa Adamız, Ekinlik Adamız, Paşa Limanımız her zaman ulaşılabilir yerler olsun. Çünkü buralar hakikaten Türkiye'nin, Balıkesir'in cennet köşelerinden biri. Tersahene sahibine teşekkür ediyorum, tersane çalışıyor. Emeği geçen bütün işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsunlar. Kooperatifimize teşekkür ediyoruz, büyük bir cesaret gösterip böyle bir gemiyi inşa ettirdiler. Biliyorum ki birçok zorluklar olduğu halde cesaret gösterdiler. Hayırlı, uğurlu olsun. Allah yolunu açık etsin, Allah nazardan korusun"

Selay Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Çolak, Balıkesir 10 RO-RO gemisinin tersane çalışanları ve taşeronların gayretleri ile 'iş kazasız' tamamlandığını söyledi. Çolak, "Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türk bayrağı çekilen bu geminin Türk karasularında bol kazanç getirmesini diliyorum. Türk milleti ve devletimize hayırlı, uğurlu olsun" diyerek mutluluğunu ifade etti.

Törende konuşan S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Sürmen, Balıkesir 10 feribotunun savunma sanayi ve ülke için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a katılımından dolayı özellikle teşekkür eden Muharrem Sürmen, kooperatif olarak filolarını genişleterek revize etmek amacıyla çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Sürmen, "Balıkesir 10 feribotumuz bu çalışmalarımızın başlangıcıdır. Kooperatif yönetimi olarak Türkiye ekonomisinin 2023 yılı hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında kooperatifimiz 10 adet yeni gemisini inşa etmiş ve hizmete sunmuş olacaktır. Kooperatifimizin, Erdek-Marmara-Avşa-Barbaros- Bandırma ve Tekirdağ arası çalışan 7 adet gemisi bulunmaktadır" dedi.

Muharrem Sürmen konuşmasını Balıkesir 10 gemisine hitaben, "Balıkesir 10 seni denize indiriyorum. Vatanıma, milletime hayırlı ve uğurlu olmanı diliyorum. Bahtın açık, denizlerin sakin, pruvan neta olsun" sözleriyle tamamladı.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası MeclisBaşkanı Cengiz Kaptanoğlu ise yaptığı konuşmada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan övgü ve takdir ile söz etti. Aynı zamanda eski milletvekili olan Cengiz Kaptanoğlu Başkan Uğur'a İstanbul'daki bu törene katıldığı için teşekkür etti. Türkiye'nin etrafının denizlerle çevrili olmasına rağmen deniz ülkesi olamadığını üzüntüyle ifade eden Cengiz Kaptanoğlu şunları söyledi;"İyi ki geldiniz Başkanım, sizden ricamız var; beraber milletvekilliği yaptık, siz bizim üstümüzdünüz. Bu gemiyi hangi zor şartlar altında yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Biz çok çalışıyoruz, hiç yılmıyoruz. Ancak denizi sevdiremedik, deniz ülkesi olamadık. Burada (Tuzla) 41 tersaneyiz, Yalova ile beraber 56 tersane. Bugün 56 tersaneyi dolaşsanız, ya 10-15 veya 20 gemi vardır o da Norveç'in sayesinde. Bunu yukarıya duyurmak lazım. Türkiye etrafı denizlerle çevrili bir ülke; ama bu nimetten faydalanmak lazım. BALIKESİR 10 feribotu Bin kişi kapasiteli, 65 araç alıyor. Biz Karadenizliler olmasa Türkiye'de denizcilik olmaz. Ben zatı alinizi çok takdir ediyorum, siz çok başarılısınız, iş, siyaset ve başkanlık döneminiz de öyle. İnşallah daha iyi olacak. Ben zatı alinizi denizciliğe böyle önem verdiğiniz için tebrik ve teşekkür ediyorum. Bu gemimiz Türk deniz ticaret filosuna, çalışanlarına ve sahiplerine, hizmet edeceklerine hayırlı ve uğurlu olsun. Allah yolunu açık etsin."

Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Seren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a anı ve teşekkür plaketi takdim etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Ankara'da olduğu için katılamayıp telgraf gönderdiği törende konuşmaların ardından geri sayım bekleyen Balıkesir 10 gemisini kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur keserek nihayet alkışlar eşliğinde denize indirildi. Büyük heyecan ve mutluluğun yaşandığı törende görkemli bir şekilde denize kavuşan "M/ F BALIKESİR 10" isimli RO-RO yolcu gemisinin yaklaşık b.ir ay sonra seferlerine başlayacağı kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Büyük Yolcu Gemisi Denize İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement