Türkiye'nin En Çok Sevilen Festivali İstanbul'da Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Çok Sevilen Festivali İstanbul'da Sona Erdi

Türkiye\'nin En Çok Sevilen Festivali İstanbul\'da Sona Erdi

Grand Pera'nın destekleriyle TÜRSAK Vakfı'nın düzenlediği 14. Çocuk Filmleri Festivali, Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

14.10.2017 14:28  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çünkü hayaller uçar, sınır tanımaz" sloganıyla yola çıkan, önce Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de 6 Bin çocuğun hayallerini renklendiren 14. Çocuk Filmleri Festivali, bu kez 10-11-12 Ekim tarihlerinde yüzlerce çocuğu İstanbul'da sinema ile buluşturdu.

10 Ekim Salı günü Grand Pera Emek Sahnesi'nde oyuncu Ceren Benderlioğlu'nun sunumuyla gerçekleşen açılış töreninin ardından çocuklar, 3 gün boyunca filmler ve atölyeler ile inanılmaz bir deneyim yaşadı.

14. kez düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali'nin ilk gününde festivalin "En iyi Filmi"ni bu yıl da her sene olduğu gibi yine Çocuk Jürisi seçti. Açılış töreni öncesi Jüri Üyesi Çocuklar, Vatan Gazetesi Yazarı Oya Doğan'ın mentörlüğünde gerçekleşen "Nasıl Bir Jüri Üyesi Olunur?" konulu atölye çalışmasına katıldı. Atölye sonucunda ise çocuklar, uluslararası yarışmalarda ödüller almış 5 filmi izleyerek aralarından "Bir Yılbaşı Hikayesi" filmini birinci olarak seçtiler.

Festivalin ikinci gününde Posta Gazetesi Yazarı Derya Özel ile Türsak Vakfı'nda bolca hayal gücüyle, kendi dünyalarını kağıtlara aktarmanın kapılarını aralayan "Yazarlık Atölyesi"ne katılan çocuklar, festivalin ikinci günü ise Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel ile "Sesli Sinema Atölyesi"ne katıldılar.

Çocukların sinema kültürü edinmelerinde ve erken yaşta sanatsal üretim denemelerinde yol gösterici bir rol oynayan 14. Çocuk Filmleri Festivali, sırasıyla Elazığ, Bingöl, Tunceli ve İstanbul'da film gösterimleri ve etkinliklerle çocuklara inanılmaz bir deneyim yaşatarak, bu yıl Marmara'dan Doğu Anadolu'ya yüzlerce çocuğa sinema ile buluşturdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Çok Sevilen Festivali İstanbul'da Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement