Gölbaşı'ndaki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde sona gelindi - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'ndaki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde sona gelindi

Gölbaşı Belediyesince 50 bin metrekare alan üzerine yapılan, 2 bin hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz köpekler için önemli bir barınma imkanı sağlayacak.

11.05.2022 13:03  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı Belediyesince 50 bin metrekare alan üzerine yapılan, 2 bin hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz köpekler için önemli bir barınma imkanı sağlayacak.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, basın mensuplarıyla alanda incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaları anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın barınaklarla ilgili açıklamasının ardından harekete geçtiklerini belirten Şimşek, "Bir alan araştırması yaptık. Burayı bulduk. Köylülerimizle istişare ederek Gölbaşı Belediyesinin kendi arsası üzerine bu merkezi yaptık. Burayı yapmaktaki amacımız insanlarımızın rahat ve huzurlu yaşamalarını sağlamak ve sokak hayvanlarını huzurlu ve güzel bir ortamda muhafaza etmektir. Bu alanı biz belediye olarak, kendi imkanlarımızla yaptık." dedi.

Karataş Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nin tamamlanmamasından dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesine eleştirilerde bulunan Şimşek, "Gölbaşı Belediyesinin bütçesi belli, Büyükşehir Belediyesinin bütçesi de. 36 milyarlık bütçeye sahip Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır 50 milyonluk bir projeyi hayata geçiremedi." ifadelerini kullandı.

Şimşek, projenin tamamlanması gerektiğini söyledi.

"Örnek olacak bir merkez yaptık"

Ramazan Şimşek, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin 50 bin metrekarelik bir alana yapıldığını belirterek, "Bu alanda 249 padok, her birine 3 hayvanın girebileceği 500 kulübe, soğuk hava deposu, arıtma tesisi, yem üretme tesisi ve ameliyathanelerin olduğu büyük bir tesis yaptık. Ayrıca hayvanların serbest dolaşmaları için 5 bin metrekarelik alanlar oluşturduk. Peyzaj çalışması ve teknik özellikleriyle Ankara ve Türkiye'ye örnek olacak Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yaptık." diye konuştu.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin Gölbaşı Belediyesinin kendi imkanlarıyla yapıldığını anlatan Şimşek, bu tesisin diğer ilçe belediyelerine örnek olması gerektiğini söyledi.

Gölbaşı'na dışarıdan köpeklerin getirilip bırakıldığını, bunun farkında olduklarını belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediye Başkanına ve diğer ilçe belediye başkanlarına sesleniyorum; hayvanları getirip ilçemize bırakmaları çözüm değil. Bu ne hayvanlar için ne de kendileri için bir çözümdür. Tam tersine bunu yapınca hem günah işlemiş oluyorlar hem de kul hakkına giriyorlar. Bu işleri daha da zorlaştırıyor. Herkes elini taşın altına koysun. Ankara bizim evimiz ve biz evimizi nasıl güzelleştiririz, insanları nasıl rahat yaşatabiliriz, bunlara bakmak gerekiyor. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak güzel bir alanda örnek bir merkez yaptık. Böylece sokak hayvanları burada rahat yaşarken, insanlarımızda sokaklarda rahatça dolaşabilecek."

Hayvanseverlere seslenen Şimşek, "Sokakta hayvanlara bakan hayvanseverler buraya gelip, buradaki hayvanlara bakabilirler. Bunu için biz Gölbaşı Belediyesi olarak servis araçları tahsis edeceğiz. Burayı otel olarak kullanabilirler ve buradaki hayvanları sahiplenebilirler." dedi.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldığında sokaktaki hayvanların profesyonel ekiplerle ve zarar verilmeden toplanıp merkeze getirileceğini anlatan Şimşek, "Bunun için araçlarımız ekipmanlarımız hepsi hazır. Veteriner eşliğinde hayvanlarımız sokaklardan toplayıp, buraya getirilecek." diye konuştu.

Gölbek Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 249 padok (gezdirme alanı), karantina alanı, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi, hayvan morgu, temizleme alanı, eğitim parkurları ve doğal yaşam alanları yer alacak. Merkezin kısa sürede açılması hedefleniyor.

Gölbaşı\'ndaki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi\'nde sona gelindi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'ndaki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde sona gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement