Türkiye'nin En İyi Mobil İş Fikirleri Belli Oldu! - Son Dakika
Teknoloji

Türkiye'nin En İyi Mobil İş Fikirleri Belli Oldu!

Türkiye\'nin En İyi Mobil İş Fikirleri Belli Oldu!

Eğlenceden sağlığa, GPS'den diğer alanlara Türk yazılımcılar, dev yarışmada kapıştı! İşte kazananlar

02.01.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Qualcomm'un düzenlediği ve toplamda 50.000 TL nakit para ödülü veren "Mobil İş Fikri ve Uygulama Yarışması" sonuçlandı. Mobil eğlence, mobil sağlık, lokasyon tabanlı servisler ve mobil platformun diğer alanlarına yönelik en iyi uygulama ve iş fikirlerini değerlendiren yarışmada 30.000 TL'lik birincilik ödülünü "Treasures and Traps" (Hazineler ve Tuzaklar) isimli mobil iş fikriyle Yener Duran kazandı. Yarışmada ayrıca zenginleştirilmiş gerçeklik, mobil eğlence, mobil araçlar, sosyal medya, mobil sağlık, lokasyon tabanlı uygulamalar ve bilgi servisleri olmak üzere farklı kategorilerde özel ödüller verildi.

"Mobil İş Fikri ve Uygulama Yarışması"nın ödül töreni 29 Aralık Perşembe günü İstanbul Sofa Otel'de yapıldı. Mobil platforma ilgi duyan öğrenciler, bağımsız uygulama geliştiriciler ve şirketlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmada finale kalan 16 yarışmacı yarattıkları mobil iş fikri ve uygulamaları ile ilgili tüm ayrıntıları 21 Aralık tarihinde düzenlenen jüri sunumlarında jüri üyeleriyle paylaştı.

Qualcomm Genel Müdürü Barış Ruacan, Bloomberg HT Ekonomi Direktörü ve MOBİLSAD Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal, Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, Mivento Bilişim Kurucusu ve Genel Müdürü Altuğ Acar, Young Turk Ventures Kurucusu Cem Sertoğlu ve KAGİDER Başkanı Gülden Türktan gibi mobil teknolojiler ve girişimcilik dünyasından önemli simaların oluşturduğu jüri, sunumları değerlendirerek kazananları belirledi.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Türkiye'nin En İyi Mobil İş Fikirleri Belli Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement