Türkiye'nin En Önemli Tesislerinden Biri 4 Ekim'de Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Önemli Tesislerinden Biri 4 Ekim'de Açılıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, 4 Ekim günü açılışı gerçekleştirilecek olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nde açılış öncesinde incelemelerde bulundu.

02.10.2017 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Ergün, " Manisa'nın en büyük sorunlarından biri olan çöp sorununu kökten çözecek olan tesisimizi Manisa'ya kazandırmaktan dolayı mutluyum ve gururluyum" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa'ya kazandırdığı dev hizmet, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi 4 Ekim Çarşamba günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımlarıyla açılıyor. Açılış öncesinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesiste incelemelerde bulundu. Başkan Ergün'e Büyükşehir yönetim kadrosu da eşlik etti. Tesisin hazır bir hale geldiğini belirten Başkan Ergün, açılışa en iyi şekilde hazırlandıklarını dile getirdi. Açılış töreni öncesi son incelemeleri yaptıklarını belirten Başkan Ergün, "Manisa'nın en büyük sorunlarından biri olan çöp sorununu kökten çözecek olan tesisimizi Manisa'ya kazandırmaktan dolayı mutluyum ve gururluyum" dedi.

YÜZDE 100 KAMU KAYNAĞIYLA YAPILDI

Manisa'daki modern katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisinin Türkiye'nin en önemli tesislerinden biri olacağına dikkat çeken Başkan Ergün, "Bu önemli çevreci tesisimiz, yüzde 100 kamu kaynağıyla yapılan hiçbir şekilde özel sektörün içinde olmadığı bir tesis olması özelliğiyle Türkiye'de tek tesis. O açıdan bunun da gururunu yaşıyoruz. 4 Ekim'de hem Manisa'mızın gelecek 40 yılını kurtarmış olacak, hem de ülkemiz ekonomisine ciddi bir katma değer sağlayacak bir tesisi inşallah hep birlikte açacağız. Tüm vatandaşlarımızı şimdiden davet ediyorum" diye konuştu.

TESİS GİRİŞİNE DEV TÜRK BAYRAĞI

Öte yandan Uzunburun katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisinin girişine Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından dev Türk bayrağı konuşlandırıldı. Tesisin açılışına gelecek olanların yanı sıra tesisin önünden geçecek olan vatandaşları 50 metre boyundaki bayrak direğinden 150 metrekarelik dev Türk bayrağı selamlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Önemli Tesislerinden Biri 4 Ekim'de Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne katılan çocukları ağırladı
    12:12 İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne katılan çocukları ağırladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden gelen çocukları Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali için ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek dünyada barışın egemen olması için çocuklardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu belirtti. Ayrıca, İmamoğlu çocuklara hediyeler vererek anı fotoğrafı çektirdi.

  • 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi
    12:10 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi

    Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya'da Ramazan Bayramı'nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentlere de yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya'nın antik limanlarından Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side ise yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentler, doğa ve tarihi bir arada barındırdığı güzelliklerle turistleri cezbetmeye devam ediyor.

  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
    12:10 Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu işçilerden Mehmet Sinan Kubat (33) toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kubat'ın cesedi ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gelecek kuşakların sağlıklı besin bulamayacağını söyledi
    12:10 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gelecek kuşakların sağlıklı besin bulamayacağını söyledi

    Nilüfer ilçesinin, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgelerinin ilk sırasında yer aldığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sorunlara ortak akılla çözüm üretilmezse gelecek kuşakların sağlıklı besin bile bulamayacağını söyledi.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    12:09 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

    Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep'in halı sektörünün lokomotifi olduklarını belirterek, sektörün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazması gerektiğini söyledi. Genel kurulda, 2023 yılı yönetim kurulu ve denetim çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılı Türkiye geneli halı sektörü ihracatı içerisindeki payı yüzde 67,3 oldu. Halı ihracatının en fazla yapıldığı ülke ise Birleşik Devletler oldu.

  • İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:09 İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
    12:08 İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 8 yaşındaki çocuğun sol yumurtalığında tümör tespit edildi. Robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyat sonucunda çocuğun vücudundaki tümör alındı ve sağlığına kavuştu. Robotik cerrahi teknolojisi, çocuklarda da kullanılan bir yöntemdir ve hassas bir şekilde çalışmayı sağlar.


Advertisement