Türkiye'nin Genç Yıldızları - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin Genç Yıldızları

Türkiye\'nin Genç Yıldızları

Saat & Saat markasının 3 Ekim tarihinde gerçekleşen 'Gc Smart Luxury' daveti 'lüks an'lara tanıklık etti.

05.10.2011 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatın çeşitli dallarında başarı kazanan ve işlerini tutkuyla yapan beş 'yıldız' ismin tanıtıldığı gecede yalnızca 'zaman' ve 'fotoğraflar' konuştu...

Saat & Saat, İstanbul Modern'de düzenlediği görkemli bir davet ile "sanat" ve "lüks"ün iç içe geçtiği Uluslararası "Gc Smart Luxury" fotoğraf projesini tanıttı. Guess, Gc, DKNY, Micheal Kors, Tommy Hilfiger, Emperio Armani gibi dünyaca ünlü 30'a yakın markanın saat ve aksesuarlarının Türkiye distribütörü Saat & Saat, İstanbul Modern'de Uluslararası "Gc Smart Luxury"projesine ev sahipliği yaptı.

Dünyaca ünlü İsviçreli saat markası GC'nin kurucusu Paul Marciano'nun "Benim kişisel lüksüm, her gün sevdiğim işi yapmaktan gelir" sözlerinden yola çıkılarak hayata geçirilen "Gc Smart Luxury" (Lüks Anlar) projesinde Türkiye etkinliğin üçüncü ülkesi oldu.

Dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ile DJ Murat Uncuoğlu'nun birlikte sahne aldığı davette, gecenin sunuculuğunu ise Ceylan Saner üstlendi. Türkiye'nin parlayan yıldızlarının sunumunun ardından DJ Murat Uncuoğlu'nun performansı ile devam eden "after party" ile gece son buldu.

Uluslararası Gc Smart Luxury Fotoğraf Projesinin Türk yıldızları...

Mesleklerini ve sanatlarını ünlerinin çok daha önünde bir yerde tutan, hayatlarının akışını tutkuyla yaptıkları işleri üzerinden belirleyen beş farklı alandan beş farklı isim, Brezilyalı fotoğrafçı Pino Gomes'in objektifinden anlatılıyor. "Giritli İdilica" restaurantlarının kurucusu ve sahibesi İdil Çimrin, İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu aktör Mert Turak, karikatürist Cemal Söyleyen, en 'hippi' blogger Nilüfer Türkoğlu ve moda tasarımcısı Selim Baklacı "Gc Smart Luxury" Projesi'nde Türkiye'den seçilip fotoğraflanan beş başarılı isim...

ONLARI YAKINDAN TANIYALIM

Ahaber internet haber sitesinde editör olarak çalışan Nilüfer Türkoğlu, bu yıl iki defa Türkiye'nin en iyi blogu seçilen www.hippikiz.com isimli blogunda da habercilik yanını ortaya koyuyor. Modadan edebiyata, sinemadan müziğe kültür sanat ve yaşam haberleri yazan, yorumlayan Türkoğlu, sitesi için yarattığı sloganla da aslında her şeyi özetliyor: "Hayatı ipleme, hippile!"

Avukatlık mesleğinden buralara... Giritli bir ailenin 'küçük kızı' İdil Cimrin, 'İdilika' ismini verdiği markasıyla adeta bir yemek ustası. Kendi restoranını kurarken geçirdiği süreçi anlatırken bugün neden bu kadar başarılı olduğunu anlamak zor değil. İdil'in yemeklerini tadan bir daha ondan vazgeçmiyor. O, bu aralar lezzeti dilden dile dolaşan "Giritli İdilica"nın başarısının keyfini sürüyor.

Yüzünden "İşte o bir oyuncu" diyeceğiniz adamlardan Mert Turak. Karakteristik, kendine has tarzıyla karşısındakini ilk dakikadan etkilemeyi başarıyor. 'Lüks' anlarını en iyi sahnedeyken yaşayabileceğini anladığında henüz 17 yaşındaydı. Sahnede olmaya karar verdiğinden bu yana oynadığı oyunlar sayesinde pek çok ödül alan Mert Turak, geçtiğimiz yıllar içerisinde oyunculuğunu televizyon ekranına da taşıdı.

Mesleğine lise yıllarında tekstil markalarına tasarımlar yaparak başlayan Selim Baklacı genç yaşta ulaştığı başarısının sırrını "Tasarımı okulda öğrenmedim, o zaten doğuştan gelen bir kabiliyet" sözleriyle açıklıyor. 2004 yılından bu yana "Feryal" adlı hayali bir karaktere kıyafetler tasarladığı oldukça keyifli bir proje sürdüren Selim Baklacı ilhamını müzikten aldığını belirtiyor.

Bu beşlinin deyim yerindeyse en sessiz, en hayalperest ismi... Eline kâğıdı, kalemi aldığı an yüzüne yerleşen gülümsemeyle birlikte çizdiği karakterlere bürünüveren Cemal Söyleyen çizimlerinin yayınlandığı dergilerle her hafta yakından takip edilen bir çizer. İsmini ileride çok daha fazla duyacağımıza şüphe yok.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin Genç Yıldızları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement