Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Manisa'da Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Manisa'da Buluştu

Türkiye\'nin Girişimci Kadın Gücü Manisa\'da Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde kurulan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Girişimcilik Haftası’nda Türkiye’nin Girişimci Kadınlarını Manisa’da bir araya getirdi.

16.11.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde kurulan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Girişimcilik Haftası'nda Türkiye'nin Girişimci Kadınlarını Manisa'da bir araya getirdi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası'nda düzenlenen TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Ayşe Şule Bilgiç, Coco Cola Türkiye Sürdürülebilirlik Müdürü Tülin Kara Özger, Reka Elektromekanik Plas.San.ve Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrem Günercan, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz'un panelist olarak katılım sağladığı toplantı büyük bir ilgi ile takip edildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Habitat Derneği'nin İşbirliği ile düzenlenen toplantıya Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, KOSGEB Manisa Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, TOBB Kocaeli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Baykal, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Manisa'da yer alan kadın derneklerinin temsilcileri ve davetliler katıldı.

Panelin açılışında konuşan TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, "TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu ve onurluyuz. Bu programın hazırlanmasında bize her türlü desteği sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. TOBB bünyesinde 2007 yılında kurulan Kadın Girişimciler Kurulu bugün 81 ilde yaklaşık 6 bin 500 üyesiyle Türkiye'nin en büyük kadın kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Toplumumuzun yarısından fazlasının kadın olduğu düşünülerek, kurullarımız kadınlar arasında girişimcilik kültürünü nitelik ve nicelik olarak geliştirerek kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatın içinde hakkettikleri yeri almalarını sağlamak için çalışmaktayız. Dünya ekonomik Formu toplumsal cinsiyet uçurumu raporu 2017 verilerine göre Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı 144 ülke arasında 128. sırada yer almaktadır. Ülkemizde her ne kadar kadın istihdamı konusunda önemli gelişmeler olsa da, Uluslar arası araştırmalar Türkiye'nin hala istenilen düzeyde olmadığını göstermektedir. 2025 yılında kadınların ekonomik hayata erkeklerle eşit katılımının sağlanması halinde küresel çapta GSYH de yüzde 11'lik bir artış olması beklenmektedir. Teknolojinin hızla geliştiği, Endüstri 4.0 5.0 sanayi devriminin ve yapay zekanın konuşulduğu günümüz dünyasında kadınlarımızın iletişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanmaları, temel finansal konularda bilinçlenmeleri ve girişimcilik becerilerini güçlendirerek, ekonomik hayatın içine etkin bir şekilde girmeleri gerekmektedir. Son yıllarda kadının güçlendirilmesi, kamu ve özel sektör tarafından yürütülen bir çok proje bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Coca-Cola Türkiye tarafından hayata geçirilen Kız Kardeşim projesidir. Kız Kardeşim Projesi TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Habitat Derneği, İTÜ ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yapılmaktadır. Bu projede Türkiye'de 30 ilde uygulamaktadır. Bu illerden birisinin de Manisa olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bir şekilde onların hayatlarına dokunmak ve içlerindeki girişimci ruhunu dışarı çıkarmak için bir kıvılcım yakmaktadır. Biz Manisa Merkez ve Turgutlu ilçemizle beraber şu ana kadar 300 kadına, kız kardeşimize ulaştık. Yıl sonuna kadar 500 kız kardeşimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu arada özverili çalışmalarından dolayı Turgutlu KGK Asuman Hanıma teşekkürlerimi sunarım. Yoğun programları arasında vakit ayırarak aramıza katılan, bizlere bilgi ve tecrübeleriyle ilham veren, bizi onurlandıran tüm katılımcılarımıza huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve bu programların hayırlı olmasını ve buradan ayrılırken belki birilerinin içindeki girişimci ruhu dışarıya çıkabilmesi için vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından toplantının ilk bölümünde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Ayşe Şule Bilgiç, Coco Cola Türkiye Sürdürülebilirlik Müdürü Tülin Kara Özger ve Reka Elektromekanik Plas. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrem Günercan iş hayatında yaşadıkları tecrübelerini paylaştılar. Toplantının ikinci bölümünde ise TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır kadınların ekonomideki önemini anlatırken, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr.Şeref Oğuz, 'Gelin zeki ve yetenekli insanlarımızdan kurulalım. Bakalım neler olacak' konu başlığında hazırladığı sunumu katılımcılarla paylaştı.

Toplantının son bölümünde ise TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, panelistlere günün anısına hediye takdiminde bulundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Manisa'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement