Suna Kıraç'ın İdealleri İzleyicilerle Buluşuyor! - Son Dakika
Güncel

Suna Kıraç'ın İdealleri İzleyicilerle Buluşuyor!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı kurucularından Suna Kıraç'ın ülkeye ve topluma sağladığı katkıları anlatan "Kutup Yıldızı-Sönmeyen Kılavuz" belgeselinin yapımı tamamlandı.

28.10.2017 11:06  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmacı gazeteci Rıdvan Akar'ın hazırladığı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda izleyiciyle buluşacak olan belgesel, Cumhuriyet'in temel değerleriyle yetişmiş Suna Kıraç'ı, kurucusu ve destekçisi olduğu eğitim, kültür-sanat ve sağlık kurumlarındaki tanıkların ağzından aktarıyor.

Araştırmacı gazeteci Rıdvan Akar tarafından yazılan, "Suna Kıraç: Ömrümden Uzun İdeallerim Var" ve "İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç'ın İzinde 10 Yılın Öyküsü" kitaplarından yola çıkan Suna Kıraç belgeseli "Kutup Yıldızı-Sönmeyen Kılavuz" tamamlandı. Belgesel, Türkiye'nin önde gelen iş insanı ve hayırseverlerinden Suna Kıraç'ın doğuşuna, gelişimine ve sürdürülmesine katkıda bulunduğu kurumların topluma sağladığı katkıları mercek altına alıyor.

Belgeselde Vehbi Koç Vakfı, Koç Lisesi, Koç Üniversitesi, Galatasaray Eğitim Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü, Kaleiçi Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuvarı (NDAL) gibi Suna Kıraç tarafından temelleri atılan ve desteklenen kurumlara yer veriliyor. Belgesel, bu kurumların yöneticilerinin, çalışanlarının ve bu projelerden yararlananların tanıklığıyla şekilleniyor, gerçekleştirdikleri projelerle yaşamları değiştiren, topluma ve ülkemize değer katan kurumların başarı ile taçlanmış öykülerini içeriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Suna Kıraç'ın İdealleri İzleyicilerle Buluşuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement