Türkiye'nin İlk Jeotermal Fuarı Denizli'de Açıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin İlk Jeotermal Fuarı Denizli'de Açıldı

Türkiye\'nin İlk Jeotermal Fuarı Denizli\'de Açıldı

Jeotermal kaynakları ile Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Denizli, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Expo Geothermal 2012 Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarına ev sahipliği yapıyor.

08.11.2012 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jeotermal kaynakları ile Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Denizli, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Expo Geothermal 2012 Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarına ev sahipliği yapıyor.

EGS Fuar Alan'ında düzenlenen açılış törenine, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Oda Başkanları ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Denizli'nin Ege bölgesinde 7 jeotermal saha ile önemli bir bölge olduğunu belirterek, "Bu fuar Türkiye'de ilk defa açılan bir fuar. Jeotermal konusu, ülkemizde çok konuşulan ancak bir türlü başarılamayan bir iş. Kağıt üzerinde baktığımızda inanılmaz rakamları görüyoruz. Ege Bölgesi yüzde 87'lik jeotermal kaynak oranı ile Türkiye'de birinci sırada. Denizli, Ege Bölgesi İlleri içinde 7 adet jeotermal saha bulunduran ve bu yüzde 87'lik oranın yüzde 16'sına sahip bir il. Yani Denizli'nin sahip olduğu jeotermal kaynaklar, bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir" dedi.

Jeotermal Tarım alanında da önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Vali Demir, "Şu anda Denizli'de sadece 500 dekarlık bir sera yapabiliyoruz. Bunca yıldır verilen emeklere rağmen tarımda kullanılan jeotermal alanı bu kadar. Biz biliyoruz ki, sahip olduğumuz su 5 bin dönüme yetecek oranda. Burada da karşımıza, soğuk su sıkıntısı çıkıyor. Bu konuda İl Özel İdaremizin çok önemli bir çalışması var. Çok yakın bir noktadan Gölemezli Bölgesine getirilecek soğuk su kaynakları ile sera tarımı yapılabilecek. Bunun ülkemiz için çok önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

'TERMAL SAĞLIK ALANINDA AVRUPA'YI GEÇECEĞİZ'

Termal sağlık alanında Türkiye'ye örnek bir projenin Denizli'de başlatıldığını kaydeden Demir sözlerini şöyle tamamladı: "Jeotermal konusunda en önemli husus ise, bizden çok daha alt seviyede kaynaklara sahip oldan batı ülkelerinde inanılmaz şekilde gelir kaynağı olarak kullanılan Termal Sağlık Turizminin Denizli'de Avrupa'daki örneklerinden daha ileriye götürebilecek seviyeye ulaşılabilmesi için bir organizasyon içindeyiz. Karahayıt bölgesinde dünya standartlarında misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz sağlık turizm kenti oluşturulması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu kadar işi başarmış bu kent, bunu da başaracak ve Türkiye'ye örnek olacak güçtedir. Burada yaklaşık 20 bin yatak kapasiteli Karahayıt Sağlık Turizm Kenti Projesini gerçekleştirdiğimiz zaman tüm Türkiye'ye örnek bir proje sunmuş olacağız."

Yapılan konuşmaların ardından 8-11 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan Expo Geothermal 2012 Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarının açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin İlk Jeotermal Fuarı Denizli'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement