Türkiye'nin İlk Ulusal Kadın Yelken Kupası Üçüncü Kez Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Ulusal Kadın Yelken Kupası Üçüncü Kez Start Aldı

Türkiye\'nin İlk Ulusal Kadın Yelken Kupası Üçüncü Kez Start Aldı

İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda çekişmeli geçen coğrafi yarışta genel klasmanda birinciliği "Atak Akademi" takımı aldı.

08.09.2018 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda 7 Eylül, Cuma günü yapılan ilk yarış sonuçları açıklandı.

Kupa 8 Eylül Cumartesi ve 9 Eylül Pazar günleri şamandıra yarışları ile devam edecek. Etkinlik, Pazar akşamı yapılacak Kupa Töreni ile sona erecek.

Yelken tutkusuyla yarış heyecanını birleştiren "3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası" nın 7 Eylül Cuma günü yapılan coğrafi yarış sonuçları belli oldu. Yarışlar Cumartesi ve Pazar günü de devam edecek. Türkiye Yelken Federasyonu'nun himayesinde ve İstanbul Yelken Kulübü'nün işbirliği ile düzenlenen Kupa'nın İstanbul CaddebostanAdalar parkurunda gerçekleşen coğrafi yarışında genel klasmanda birinciliği Atak Akademi takımı aldı. Onu sırasıyla Mercedes Benz ve Permolit Team Ladies First Kadın Yelken Takımları takip etti.

3 GÜN SÜRECEK KUPA'DA COĞRAFİ VE ŞAMANDIRA OLMAK ÜZERE TOPLAM 6 YARIŞ YAPILACAK.

3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda; Mercedes Benz, Eker, Ford Otosan, Türk Telekom, Sahibinden. com, Burgan Bank, Doğuş Grubu, Dunapack Dentaş Packaging, Şenpiliç RC Girls Sailing Team, Permolit Team Ladies First, Atak Akademi, Sultans of the Sea, Pupa Doğuş Üniversitesi ve AÇEV kadın yelken takımları yarışıyor.Etkinlik, 9 Eylül Pazar günü saat 19.00'da İstanbul Yelken Kulübü'nde düzenlenecek Kupa Töreni ile sona erecek.

Kadınların yelken sporuna ilgilerini artırmak ve ülkemizdeki kadın yelkenciliğini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen 'Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası' Organizasyon Komitesi Üyesi Arzu Çekirge Paksoy yaptığı açıklamada, "İyiliğe yelken açıyoruz sloganıyla, ilk kez 2016 yılında düzenlediğimiz Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda bu yıl 14 takım yarışıyor. Gerçekleştirdiğimiz kupanın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da var. Her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumunu destekliyoruz. Bu sene de Anne Çocuk Eğitim Vakfı-AÇEV'e katkı sağlayacağız " dedi.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi Üyesi Diana Misim ise "Kupa kapsamında üç yılda toplam 35 kadın yelken takımı yarıştı. Bu takımların yüzde 70'ini yelkenle ilk kez tanışan kadınlar oluşturdu. Kupaya katılan kurumların çoğu ilk kez kadın yelken takımı kurarak konusunda uzman yelken eğitim kurumlarından ders aldı. Ayrıca, kurumlar için yarışlar boyunca tekne kiralama ve taktisyen desteği gibi katkılarla sektöre ek değer de yaratılıyor. Ülkemizde yelkenciliğin gelişimi için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Kupaya bu sene ilk kez bireysel takımların da katıldığını belirten Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi Üyesi Serap Gökçebay, "Kupamızı bu yıl ilk kez bireysel takımlara da açtık. Örneğin, bu kupa için bir araya gelen lise arkadaşlarından oluşan RC Girls Sailing Team Şenpiliç sponsorluğunda yarışıyor. Diğer bireysel ekipler arasında Permolit Team Ladies, Atak Akademi ve Sultans of the Sea takımları yer alıyor. Büyük resme bakacak olursak Yelken Federasyonuna kayıtlı 6 bin sporcu var ama bunların yüzde onu bile kadın değil maalesef. Biz, bu döngüyü kırmak için 3 yıl önce yola çıktık ve her geçen yıl artan ilgiyle amacımıza ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu'nun himayesinde düzenlenen 3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nın sponsorları arasında HDI Sigorta, Şenpiliç, Koton, Elidor, Clear, Signal, Bioderma, Natracare, Kuşbakışı, Hayaller Fabrikası, Isd-Art ve P4 Training yer alıyor.

Kupa'yla ilgili haberlere ve görüntülere Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası twitter, facebook ve instagram sayfalarından ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Ulusal Kadın Yelken Kupası Üçüncü Kez Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı
    20:33 Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olay, Şeyh Sinan Mahallesi Garaj 2. Sokak üzeri Eski Sanayi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın lastiğini bıçakla kesen S.S. isimli şahıs, o esnada yol kenarında oturan E.K. tarafından görüldü. Aracın zarar gördüğünü fark eden E.K., bıçaklı saldırgana tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan kavga sonrası ikili bıçak ve sopayla birbirine girdi. S.S. sopayla başından yaralanırken, E.K. de bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada
    20:31 Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada

    İstanbul Silivri'de bir kişi aralarında husumet bulunan şahsın kahvehanesine av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    20:30 Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Doruk Erolçevik, Mısırlı rakibi Eslam Osama'yı yenerek dünya şampiyonu oldu. Erolçevik, erkekler epede ilk dünya derecesini elde ederek Türk eskrim tarihinde bir ilke imza attı. Şampiyonluk madalyasını T.C. Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçisi Prof. Dr. Emrullah İşler'in elinden aldı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı
    20:28 Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı

    Batman'da bir hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Sason Çayı'na uçtu ve kayalıklarda asılı kaldı. Araçta mahsur kalan 2 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.


Advertisement