"Türkiye'nin Kaderini Belirleyecek" - Son Dakika
Politika

"Türkiye'nin Kaderini Belirleyecek"

"Türkiye\'nin Kaderini Belirleyecek"

Buldan, "BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili karar Türkiye'nin kaderini belirleyecek" dedi.

03.12.2012 14:22  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili kararın Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini belirterek, "Sadece BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması Türkiye'de siyasi bir karara neden olur; dolayısıyla burada kaybedecek olan Türkiye demokrasisi olur, Türkiye kamuoyu olur" dedi.

Buldan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplanırdı. BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuna ilişkin bir soruyu yanıtlayan Buldan, sadece BDP'nin değil tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılabileceğini söyledi. Buldan, şöyle devam etti:

"Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın, biz de ona göre tutumumuzu ve tavrımızı belirleyelim. Ama sadece BDP'ye yönelik bir dokunulmazlık konusu gündeme gelirse, biz de bunu parti olarak oturur değerlendiririz. Çünkü bu kararın hukuki bir karar olmadığını, siyasi bir karar olduğunu ifade ediyoruz. Alacağımız tavrın da siyasi bir karar olduğunu şimdiden ifade etmek isterim. Bize yönelik yapılacak herhangi bir dokunulmazlık konusu gündeme geldiği zaman biz de parti olarak siyasi tavrımızı belirleriz. Siyasi duruşumuzu ortaya koyarız ve buna göre de bir karar alırız. Yani sadece BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması Türkiye'de siyasi bir karara neden olur. Dolayısıyla burada kaybedecek olan Türkiye demokrasisi olur. Sadece BDP, BDP'li milletvekilleri kaybetmez; burada kaybedecek olan Türkiye kamuoyu olur, Türkiye demokrasisi olur. Verilecek olan kararın çok doğru bir karar olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu karar Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Bu karar Türkiye'de siyasi bir karara neden olacaktır."

"İMRALI İLE MÜZAKERE OLSA, DOKUNULMAZLIKLAR GÜNDEME GELMEZDİ"

'İmralı ve Kandil arasına devlet girdi' şeklindeki haberlerin hatırlatılması ve İmralı ile devlet arasında müzakerelerin devam edip etmediğinin sorulması üzerine Buldan, "Herhangi bir müzakere sürecinin henüz başlamadığını ifade etmek istiyorum. Eğer bugün İmralı ile devlet arasında bir müzakere süreci başlamış olsaydı askeri ve siyasi operasyonlar yapılmazdı. BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığı en azından gündeme gelmezdi. Bugün herhangi bir müzakerenin başladığı konusu bence doğru bir ifade değildir. Müzakerelerin başlamasıyla birlikte biz inanıyoruz ki Türkiye bir barış sürecine girecektir, Türkiye'de toplumsal barışın ayakları örülecektir, ne dokunulmazlıklar, ne siyasi operasyonlar ne de askeri operasyonlar yapılmayacaktır" diye konuştu.

TBMM Etik Komisyonu'nun, milletvekillerinin alacakları hediyelerde üst sınırı 12 bin lira olarak belirlemesine ilişkin bir soru üzerine Buldan, "Milletvekili istediği kişiye istediği miktarda bence hediye alabilir. Bunu böyle polemik konusu yapmanın anlamı yok. Fiyatı ne olursa olsun, önemli olan manevi değeri. Milletvekiline verilecek olan hediye de aynı şekilde bence" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Türkiye'nin Kaderini Belirleyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement