Türkiye'nin Kan Dökmeden İdlib'e Girmesi Sağduyunun Zaferidir" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Kan Dökmeden İdlib'e Girmesi Sağduyunun Zaferidir"

Suriyeli deneyimli gazeteci Ahmed Muvaffak Zeydan, Türkiye'nin İdlib başta olmak üzere Suriye'deki mevcut duruma müdahale etmesini "sağduyunun zaferi" olarak nitelendirdi.

12.10.2017 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli deneyimli gazeteci Ahmed Muvaffak Zeydan, Türkiye'nin İdlib başta olmak üzere Suriye'deki mevcut duruma müdahale etmesini "sağduyunun zaferi" olarak nitelendirdi.

Zeydan, "Türkiye, Rusya ve İran arasındaki anlaşma çerçevesinde bazı Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Suriye'nin İdlib iline intikalini" AA muhabirine değerlendirdi.

Suriye halkının, Türkiye'nin, Arapların, Müslümanların ve ulusalararası toplumun korumasını talep ettiğini ancak kimsenin müdahale etmediğini söyleyen Zeydan, "Aksine birçok taraf, uluslararası destek alan ve halka komplo kuran Şam'daki katili (Beşşar Esed) korumak için geldi." diye konuştu.

Zeydan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'e girmesiyle ilgili olarak "Kolaylıkla, bir damla kan akıtmadan girilmesi, sağduyu ve sağduyu sahipleri için zafer, karşıtları için ise hezimet anlamına gelir." dedi.

"Suriye ve Türkiye adına mutluyum"

Türk ordusu ile sahadaki gruplar arasında çatışma çıkmasını isteyenlerin bulunduğuna işaret eden Zeydan, "Ben bir Suriyeli olarak bugün Suriye ve Türkiye adına mutluyum. Çünkü Türk-Suriye kardeşliğinin en güzel tablosunun yansıtıldığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

İdlib ile Kürt bölgeleri arasındaki temasın engellenmesinin Türkiye açısından önemine değinen Zeydan, Halep'in kuzeyindeki Ceraplus'ta Türkiye ile Suriyeli gruplar arasında sağlanan işbirliğiyle oluşturulan modelin, Suriye halkına yeterince cesaret ve ilham verici olmadığına işaret ederek, Türkiye'nin başarı sağlamak için bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

İdlib'in Şam, Halep, Hama ve Humus kentlerinden gelen göçmenleri ve mültecileri, farklı yetenek, kültür ve medeniyetleri barındırdığını, dolayısıyla buradaki seçkin ve kültürlü insanlarla iletişim halinde olunması gerektiğinin altını çizen Zeydan, Türkiye'ye bu topraklarda sosyal ve kültürel ağırlığı bulunan gruplarla temas halinde olması çağrısı yaptı.

"Türklerde Rus ve İranlılardaki sertlik yok"

İdlib'te çatışmasızlık konusunda Rusya ile işbirliğinin tehlikeli yansımaları olacağı uyarısında bulunan Zeydan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yansımalar, Suriye kamuoyunu, devrimini ve Türk kardeşlerimizin saygınlığını etkileyecektir. Ki Türkler İslam ümmetiyle ilişkilerinde yumuşak güce dayanmaktadırlar, medya, eğitim, imar ve yardım alanlarındaki etkileri müthiştir. Türk kardeşlerimizde, Ruslar ve İranlılarda bulunan sertlik yoktur. Türk kardeşlerimizi önplana çıkan özellik yumuşak güçtür."

Zeydan "Türk ordusunun, sahadaki devrimci gruplara, İdlib'te Suriye halkını korumak için bulunduğu yönünde gereken güvenceleri vermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

İdlib sakinlerinin, Türk ordusunun gelişiyle, günde bölgeye 6 saat verilen elektiriğin 24 saat boyunca sağlanmasını ümit ettiğini söyleyen Zeydan, bölge sakinlerinin çeşitli alanlardaki hizmetlerin de artırılmasını umduğunu kaydetti.

Halkın beklediği bu gibi hizmetlerin sağlanmasının Türk kardeşlerimizin kredisini artıracağını ifade eden Zeydan, Kürt ayrılıkçıların ve mezhepçilerin Türkiye sınırına yerleşmesinin tehlikesine dikkat çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Kan Dökmeden İdlib'e Girmesi Sağduyunun Zaferidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement