Türkiye'nin Kredi Hatları Bosna Hersek'te Faiz Oranlarını Düşürdü - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Kredi Hatları Bosna Hersek'te Faiz Oranlarını Düşürdü

SARAYBOSNA (AA) – Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 2012-2017 yılları arasında Türkiye hattı üzerinden yapılan projelerin tanıtımı kapsamında basın toplantısı düzenlendi.

29.11.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SARAYBOSNA (AA) – Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 2012-2017 yılları arasında Türkiye hattı üzerinden yapılan projelerin tanıtımı kapsamında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'un yanı sıra, Ziraat Bankası Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş ve Bosna Bank International (BBI) Genel Müdürü Amer Bukvic katıldı.

Türkiye tarafından, 2012'de tahsis edilen 100 milyon avroluk kaynağın, 2017'ye kadar Ziraat Bankası ve BBI kanalından Bosna Hersek genelinde 23 bin kişiye ulaştığı belirtilen toplantıda, Türkiye'nin kredi hatlarının Bosna Hersek'te faiz oranlarını düşürdüğü kaydedildi.

Toplantıda, kredi hattının tarımdan turizme, ticaretten sürdürülebilir geri dönüşe pek çok alanda kullanıldığına işaret edildi.

Büyükelçi Koç, Türkiye'nin en önemli dış politika hedeflerinden birinin, Bosna Hersek'te barışın ardından ekonomik istikrarın sağlanması ve daha iyi yaşam koşullarının oluşturulması olduğunu söyledi.

Koç, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın ilk yapıldığı 2003 yılında ticaret hacminin 70 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, bugün bu rakamın 700 milyon dolara ulaştığını ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 kat arttığını vurguladı.

Akbaş da 2012 yılındaki faiz oranlarına göre uygun faiz olanaklarıyla hizmet verdiklerini belirterek, bunun Bosna Hersek'te faiz oranlarını önemli ölçüde etkilediğini aktardı.

Kredi hattının en önemli hedeflerinden birinin, Bosna Hersek ekonomisinin gelişmesine destek olmak ve istihdam olanağı sağlamak olduğunu söyleyen Akbaş, yaklaşık 127 milyon avro kredi olanağı sağlayan Ziraat Bankasının, bu sayede 2 bin 146 kişiye istihdam sağlanmasına vesile olduğunu söyledi.

Bukvic ise söz konusu kredinin, yaklaşık 85 milyon avrosunun BBI tarafından kullandırıldığını ifade ederek, krediden Bosna Hersek'te yaşayan tüm etnik grupların faydalandığını kaydetti.

2012 yılında Bosna Hersek'teki ortalama faiz oranının yüzde 7.71 olduğunu anımsatan Bukvic, Ziraat Bankası ve BBI sayesinde bu oranının haziran ayı itibariyle yüzde 4.74'e gerilediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Kredi Hatları Bosna Hersek'te Faiz Oranlarını Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement