Türkiye'nin 'Kültür Elçileri' Sertifikalarını Şehir'den Aldı - Son Dakika
Eğitim

Türkiye'nin 'Kültür Elçileri' Sertifikalarını Şehir'den Aldı

Türkiye\'nin \'Kültür Elçileri\' Sertifikalarını Şehir\'den Aldı

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği "Kültür Elçisi" sertifika programı ilk mezunlarını verdi.

24.06.2013 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ülkemize daha kolay adapte olabilmeleri ve ülkelerine döndüklerinde "Kültür Elçisi" seviyesinde temsil edebilmeleri amacıyla İstanbul Şehir Üniversitesi'nde düzenlenen ücretsiz seminer programı tamamlandı. Seminerlerde başarılı olan 89 öğrenci sertifikalarını aldıktan sonra eğitmenlerle birlikte boğaz turuna katıldı.

Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrenciler için Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği, "Uluslararası Öğrenciler Akademisi" öğrencileri sertifikalarına kavuştu. 12 Nisan 2013'te start veren seminerlerde öğrencilere Türkiye'nin toplumsal, siyasi, ekonomik, sanatsal ve kültürel değerleri tanıtıldı.

48 ülkeden 89 öğrenciye sertifika

Toplamda 48 farklı ülkeden 89 öğrencinin sertifika almaya hak kazandığı eğitimlerde akademik hayatın dışında paylaşılan bilgilerle katılımcıların Türkiye dışında da "Türkiye'nin Kültür Elçileri" olmaları amaçlanıyor.

ŞEHİR'li eğitmenlerle boğaz turu

12 Nisan – 15 Haziran 2013 tarihleri arasında, on haftalık süreçte toplamda 60 saatlik bir seminer programı gerçekleştirilirken tüm eğitimler ücretsiz verildi. Sertifika töreninin açılış konuşmasını İngilizce ve Türkçe olarak Hakan Akdag ve Rana Marcella Özenç'in yaptığı törende Akademi Katılımcıları Profil sunumu yapıldı. Akabinde Prof. Dr. Ferhat Kentel, Yard.Doç.Dr. Aslı Telli, Öğr.Gör. Muzaffer Şenel ve katılımcı öğrencilerden Hearan Jeong, Prince Rajive Sarengani, Naima Amri, Ayşegül Yıldızdoğan, Ridwan N. Landasan ve Ekber Ebeydullah'ın konuşmalarının sonrasında katılımcılar sertifikalarına kavuştu. Hep beraber yenilen öğle yemeğinin ardından öğretim görevlilerinin eşliğinde boğazda gerçekleştirilen tekne turu ile program noktalandı.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Türkiye'nin 'Kültür Elçileri' Sertifikalarını Şehir'den Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement