Türkiye'nin mutluluk cenneti doğal şehir Sındırgı sizi bekliyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin mutluluk cenneti doğal şehir Sındırgı sizi bekliyor

Türkiye\'nin mutluluk cenneti doğal şehir Sındırgı sizi bekliyor

30 Ağustos – 3 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşecek 21. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat günlerinde Kültür ve Sanat doğal şehir Sındırgı da buluşacak.

28.08.2019 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde sıra dışı bir festival sizi bekliyor. Bu yıl 21. Gerçekleşecek Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından, yöresel oyunlara, ata sporu güreş ve ciritten Türkiye'de nam salmış isimlerin konserlerine kadar dolu dolu etkinliklerle süslenecek.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından yöresel kültürlere kadar birçok unsurun sergilendiği stantlar dört gün boyunca ziyaretçilerle buluşacak. 10 ayrı ülke ve 12 şehrin katılımı ile yöre kültürünü yansıtan halk oyunları gösterileri katılımcılara kültür şöleni yaşatacak.

Sanat Günlerinin ilk gecesini Gece Yolcuları süsleyecek. 30 Ağustos Cuma günü ata sporu güreşler, 31 Ağustos Cumartesi günü ise popstar Hilal Sarı ve Gece Yolcuları sevenleri ile bir araya gelecek. Sındırgı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı ve festivalin son günü anısına Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek İlyas Yalçıntaş konseri ise vatandaşlara coşku dolu dakikalar yaşatacak.

Festivale Bir Hatıra Bırakılacak

Dünya'da ve Kırkpınar' da nam salmış Şerif Pehlivan, Mehmet Ali Yağcı gibi değerlere sahip Sındırgı ilçesinde 20. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günleri kapsamında Türkiye'de bir olarak Güreş Evi açılmıştı. Bu yıl ise üç ayrı açılış yapılacak.

Çevre Yolunun Kocakonak girişinde yer alan Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcı anıtı 30 Ağustos Cuma günü, DSİ kavşağında yer alan, Festivale adını veren Yağcıbedir halısı ve leyleklerin yer aldığı anıt 31 Ağustos Cumartesi günü açılacak. Geçmiş yıllarda askerlik şubesi ve ilkokul olarak kullanılan yapılan restorasyon çalışmaları ile butik müze otel olarak dizayn edilen Kışla Müze Han'da 31 Ağustos Cumartesi günü kapılarını misafirlerine açacak.

Panayır ve Festival Bir Arada

Kocakonak Panayırı ve festival aynı tarihler arasında gerçekleşecek. Ata sporu Yağcıbedir Yağlı Güreşleri ile 30 Ağustos Cuma günü başlayacak Kocakonak panayırı, 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek Cirit müsabakalarına da ev sahipliği yapacak. Bunun yanında panayırın vazgeçilmezi Lunapark da Kocakonak Panayır alanında kurulacak.

Sındırgı'dan Dünya'ya Kültür Yolculuğu

Sanat Günlerine adını veren 3000 yıllık kültür, ilmek ilmek duyguların, hasretlerin işlendiği, her bir motifi ayrı bir anlam içeren Yağcıbedir halıları Dünya'ya tanıtılacak. En güzel Yağcıbedir halıları bu festivalde seçilecek ve ziyaretçiler hikâyeleri dinleme fırsatı bulacak.Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar Sındırgı'da sanatı buluşturacak. Festivale katılacak 10 ayrı ülke ve 12 ilin halk oyunları gösterileri ise Cumhuriyet Meydanında kültür şölenine dönüşecek. Yöre halkı tarafından canlandırılan yöresel düğün, gelin çıkarma, Sındırgı gelinlikleri defilesi, düğün güreşi, deve oyunları ve halk oyunları ile Sındırgı'nın yöre kültürü uluslararası anlamda tanıtılacak.

Sındırgı Halkı Festivaline Sahip Çıkıyor

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın organizasyonunda kamu kurum ve kuruluşları, esnaflar ve Sındırgı halkı birlikte hareket ederek festivali muhteşem bir birlikteliğe çeviriyorlar. İlçede yaşayan vatandaşlar da ellerinden gelen gayreti göstererekilçeye gelen konukları ve ziyaretçileri en güzel şekilde ağırlıyorlar. Sındırgı'lı bayanlar yöresel lezzetleri stantlarda konuklara sunuyor.

İlçede bulunan üç ayrı atlı cirit spor kulübü Cirit organizasyonlarını, Avcılar Kulübü ise tek kurşun atış yarışlarının organizasyonunu üstleniyor. Dört gün süren festivalin harcama giderleri de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçe de bulunan esnaf ve sponsor şirketler tarafından sağlanıyor. Bu sayede yöre halkı kendi evinde kültürünü uluslararası anlamda tanıtmış oluyor.

Kısacası herkese hitap eden dolu dolu bir festival ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye'nin En Özel Sesleri Bu Festivalde

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanında beş gün boyunca festival akşamları muhteşem konserler ile renklenecek. 31 Ağustos Cumartesi günü popstar Hilalve Gece Yolcuları, 1 Eylül Pazar günü Dursunbey Barana Gecesi, 2 Eylül Pazartesi Yetenksizsiniz yarışması birincisi Hayatın Ritmini Yakala grubu ve yörük kızı Fatoş Kadıoğlu, 3 Eylül Salı günü ise Grup 22, Mustafa Ayan ve İlyas Yalçıntaş sevenleri ile buluşacak. Yerelden Ulusala birçok sanatçı bu festivalde sahne alacak.

Tek Kurşun Atışlarında Heyecan Dolu Bir Yarışma Gerçekleşecek

Avcılar ve Atıcılar Kulübü işbirliğinde gerçekleşecek tek kurşun atış yarışması da meraklıların katılımı ile gerçekleşecek. Bu kapsamda Balıkesir'in ilk atış poligonu da Sındırgı'da oluşturuldu.

İlçenin tanıtımına büyük önem ve turizm alanında ilçenin önemli ölçüde gelişmesini sağlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Doğal şehir Sındırgı'da vatandaşlarımız ve dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz için dolu dolu bir etkinlik planladık. Kültürel ve sanatsal faaliyetleri ön planda tuttuğumuz 21. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerini her kesime hitap edecek etkinliklerle süsledik. Sındırgı'ya gelen konuklarımız sıcak ve samimi insanlarımızla karşılaşacak. Eşsiz doğal güzelliklerin içerisinde huzur dolu bir tatil ve festivali yaşayacak. Sanat Günlerimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyemizin ana sponsorluğunda ve çeşitli firmaların sponsorluk desteği ile gerçekleşecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım Yücel Yılmaz olmak üzere katkı sağlayan tüm sponsorlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Termaliyle, doğal güzellikleri ve samimi insanları ile Türkiye'nin mutluluk cenneti Sındırgı'da unutulmayacak bir festival sizleri bekliyor. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin mutluluk cenneti doğal şehir Sındırgı sizi bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement