Türkiye'nin Pilot İhtiyacı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Pilot İhtiyacı Artıyor

Türkiye'nin pilot ihtiyacı artıyorSinem ERYILMAZ ' Ömer HASAR / İSTANBUL,(DHA) - MALTEPE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

06.11.2018 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin pilot ihtiyacı artıyor

Sinem ERYILMAZ ' Ömer HASAR/ İSTANBUL,(DHA) - MALTEPE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Airbus ve Boeing'in kesin sipariş ve satışlarından elde edilen verilere dayandırdığı, 'Türkiye'nin 2023 Havacılık İnsan Kaynağı' çalışmasının sonuçlarına göre, önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 5 bin kadar pilot ihtiyacının olduğunu bildirdi.

Özellikle Havacılık tarihinin dev projesi olarak görülen İstanbul Havalimanı'nın ilk fazının faaliyete girmesinin ardından Türkiye'de havacılık sektörü daha da önem kazandı. Bu anlamda kalifiye kabin ve uçak bakım personelinin yanısıra pilot yetiştirmek üzere Maltepe Üniversitesi ile Cambridge Uluslararası Havacılık Akademisi arasında, havacılık sektörüne ilişkin önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Yapılan işbirliği hakkında bilgi veren Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, 'Maltepe Üniversitesi olarak Cambridge Uzaktan Eğitim ve Sürekli Eğitim Merkezi ile bir işbirliği yapıyoruz. Bu anlamda Cambridge Uluslararası Havacılık Akademisi'ni kurduk. Amacımız İstanbul'u havacılık eğitim merkezi yapmak. Bu noktada hem Ortadoğu'ya, hem Afrika Kıtası'na, hem de Orta Asya'ya havacılık eğitimleri verebilmek. Maltepe Üniversitesi olarak Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliklerimiz var. Ben de THY kökenli birisi olduğum için oradaki birikimimi akademik ortamda bu tarz uluslar arası işbirliklerine aktarmak suretiyle dünyada havacılık anlamında bir mükemmel merkez yaratalım istedik. Dolayısıyla bu kapsamda Cambridge ile Maltepe markasını bir araya getirdik. Üniversitemizin havacılık programlarının hepsi bu programa akredite. ve güçlerimizi birleştirerek Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından da akredite olmuş olduk. Bu kapsamda Türkiye'nin IATA onaylı nadir eğitim merkezlerinden birisiyiz' diye açıklamada bulundu.

'HAVACILIĞIN GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ'

Airbus ve Boeing'in kesin sipariş ve satışlarından elde edilen verilere dayandırdığı, 'Türkiye'nin 2023 Havacılık İnsan Kaynağı' çalışmasının sonuçlarını da paylaşan Prof. Dr. Karasar, önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 5 bin kadar pilot ihtiyacının olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

'Havacılık eğitimleri birkaç alanda toplanıyor. Birincisi kabin personeli eğitimi, ikincisi uçak bakım personeli eğitimi, üçüncüsü başlı başına önemli bir alan olan pilot yetiştirmek için yapılan eğitimler. Bunlar ciddi bir yatırım meselesi. Biz de üniversite olarak bu yatırımı yapmaya hazırız. Çünkü Türkiye'nin ve bölgenin önümüzdeki 5 yıl içinde pilot ihtiyacı oldukça fazla. Bölgenin yaklaşık 5 bin kadar pilot ihtiyacı var. Türkiye'de satın alınacak uçaklar ciddi bir uçak bakım teknisyeni, pilot, yer hizmetleri ve kabin memuru ihtiyacı doğuruyor. Bütün bu ihtiyacı karşılamak üzere Cambridge ile Harekete geçtik. Türkiye' havacılık ulaştırma sektörünün özellikle son 15 yılda nasıl bir ivme ile ilerlediğini herkes görüyor. Biz de Maltepe Üniversitesi olarak bu alana kaynak ayırıp, yatırım yapmak suretiyle havacılık endüstrisinin, sivil havacılığın gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.?

İNGİLTERE'DEKİ İMKANLARDAN FAYDALANILACAK

Maltepe Üniversitesi'nin havacılık alanında son yıllarda ciddi atılımlar yaptığını söyleyen Maltepe Üniversitesi Havacılık Bölümü Öğretim Üyesi Muhittin Hasan Uncular da, "Türkiye'de havacılık sektörünün gelişimi ve yeni havalimanı projesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan kalifiye insan kaynağı ihtiyacı var. Maltepe Üniversitesi yıllardır havacılık sektörüne ciddi anlamda hizmet veren ve öğrenci yetiştiren bir üniversite. Havacılık alanında da son yıllarda ciddi atılımları olan bir üniversitemiz. Bu kapsamda atılan adımlardan bir tanesi de İngiltere'de Cambridge International Aviation Academy ile gerçekleştirilen bir stratejik ortaklık. Bu Cambridge'de yerleşik olan bir akademi ve bu akademi bünyesinde havacılık eğitimleri, kişisel gelişim eğitimleri, havacılık İngilizcesi ile alakalı eğitimler de dahil olmak üzere çok ciddi eğitimler sağlanabiliyor. Bugün buradaki stratejik anlaşma ile beraber hem Maltepe Üniversitesi'nin imkanları hem de Cambridge International Aviation Academy'nin İngiltere'deki imkanlarıyla eğitim alınabilecek ortamlar sağlanmış olacak" dedi.

Tören iki tarafın işbirliğine sağlayacak anlaşmaya imzaların atılmasıyla son buldu.

(Tür: İstanbul)

Türkiye\'nin Pilot İhtiyacı Artıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Pilot İhtiyacı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor
    12:20 Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan kara yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Karayolları ekipleri, metrelerce karın bulunduğu bölgede zorlu şartlarda çalışarak yolun bir kısmını açmayı başardı. Ancak hala 25 kilometrelik yol kapalı durumda. Ekipler, çığ riski nedeniyle güçlüklerle karşılaşıyor ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı belirsizliğini koruyor. Karla mücadele devam ederken, Bahçesaray'a ulaşım sağlamak için ekipler var güçleriyle çalışıyor.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek
    12:18 DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2023-2024 Akademik Yılı'nın son 6 haftasında futbol, basketbol ve voleybol dallarında 6 farklı turnuva düzenleyecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 50. yılını kutlayacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu, futbol turnuvasıyla etkinliklere başlayacak. Ayrıca, Yaşayan Arapça Topluluğu ve Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu da spor etkinlikleri düzenleyecek. Mühendislik Fakültesi ise futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

  • Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı
    12:18 Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı

    Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, ilkbaharın gelişiyle ilçe genelindeki çocuk oyun alanları ile parklarda genel temizlik kampanyası başlattıklarını duyurdu. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek olan kampanya kapsamında, vatandaşlar temizlik konusunda duyarlı olmaya çağrıldı.

  • Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan:
    12:15 Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: "Seçim Sonuçlarında Ortaya Çıkan Bu Zemini, Demokratik İttifakları Büyüterek Sonuca Ulaştıracağız"

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim sonuçlarını değerlendirerek demokratik ittifakları büyüterek sonuca ulaşacaklarını belirtti. Kürt halkının iradesini sandığa yansıttığını ve demokratik çözüm konusunda güçlü bir irade ortaya koyduğunu vurgulayan Bakırhan, önümüzdeki dönemde örgütlenme ve genişleme çalışmalarına odaklanacaklarını ifade etti.

  • Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Gitar Şenliği Gerçekleştirildi
    12:14 Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Gitar Şenliği Gerçekleştirildi

    Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen Gitar Şenliği, Koral Çalgan Salonu'nda gerçekleşti. Şenlikte, Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi, Ankara Sincan Itri Güzel Sanatlar Lisesi ve Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri gitar performansları sergiledi.

  • Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilerle buluştu
    12:14 Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilerle buluştu

    Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla prova yapan öğrencilerle bir araya geldi. Güngör, çocukların hayatın vazgeçilmez parçası olduğunu belirterek, onların güzel tebessümlerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

  • Elazığ'da düzenlenen operasyonda tarihi eserler ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:13 Elazığ'da düzenlenen operasyonda tarihi eserler ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Elazığ'da yapılan tarihi eser operasyonunda, Diyarbakır'dan gelen M.G'nin tarihi eserleri satacağı bilgisi üzerine gözaltına alındı. Şüphelinin otomobilinde yapılan aramada 17 sikke, yüzük, hançer, kılıç ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Elazığ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, ele geçirilen sikkelerin tarihi eser niteliği taşıdığı ve kılıcın etnografik eser grubunda olduğu belirlendi. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Aydın'da aşırı yağış sonucu ağaç yola devrildi
    12:12 Aydın'da aşırı yağış sonucu ağaç yola devrildi

    Aydın'ın Buharkent ilçesinde etkili olan aşırı yağışa dayanamayan bir ağaç, yola devrildi. Olay sonucunda olası bir kazanın önüne geçildi ve belediye ekipleri tarafından ağaç kaldırılarak trafik normale döndü.


Advertisement