Türkiye'nin Rüzgar Enerjisi Yatırımları 10 Milyar Doları Aşacak - Son Dakika
Sektörel

Türkiye'nin Rüzgar Enerjisi Yatırımları 10 Milyar Doları Aşacak

Belçikalı enerji şirketi 3E tarafından düzenlenen Offshore Rüzgar Enerjisi Çalıştayı'na katılan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği(TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'deki rüzgar enerjisi yatırımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

13.07.2018 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçikalı enerji şirketi 3E tarafından düzenlenen Offshore Rüzgar Enerjisi Çalıştayı'na katılan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği(TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'deki rüzgar enerjisi yatırımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 2005 yılında yayınlanan Yenilebilir Enerji Kanunu'yla birlikte Türkiye'de rüzgar enerjisi sektörünün gelişmeye başladığını belirten Ataseven, 23 Ekim'de son başvuruları alınacak olan 1200 megavatlık deniz üstü rüzgar enerjisi santralinin 3 milyar doların üstünde yatırım hacmine sahip olacağının altını çizdi. Ataseven'e göre bu yatırımla birlikte Türkiye'de rüzgar enerjisine kısa süre içinde 10 milyar doları aşkın yatırım yapılmış olacak.

2007 yılında Türkiye'de kurulu rüzgar enerjisi gücünün 146 megavat olduğuna işaret eden Mustafa Ataseven, özellikle son 5 yıldır Türkiye'de rüzgar enerjisi sektörünün her yıl yüzde 25 ila 30 arasında büyüme gösterdiğini ve bu ay itibariyla faaliyette olan toplam kapasitenin 7 bin megavatı geçtiğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve 4 bin megavatlık kapasite tahsisi yapılan Yenilebilir Enerji Kaynak Alanları(YEKA) ihalesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ataseven, tahsis edilen bu kapasite ile 5 milyar dolarlık yatırım hacmi oluşturulacağını ve önümüzdeki 3-4 yıl içinde bu kapasitenin işlenir hale geleceğini aktardı.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Türkiye'nin Rüzgar Enerjisi Yatırımları 10 Milyar Doları Aşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement