Türkiye'nin Saklı Cennetleri Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika
Magazin

Türkiye'nin Saklı Cennetleri Keşfedilmeyi Bekliyor

Türkiye\'nin Saklı Cennetleri Keşfedilmeyi Bekliyor

Türkiye'de Sığacık, Tillo, Dilek Yarımadası, Kemaliye, Bozburun ve doğal güzelliğiyle insanı hayran bırakan daha bir çok yer keşfedilmeyi bekliyor.

21.08.2013 06:02  Güncelleme: 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SIĞACIK

DEJENERASYON YOK

Sığacık; Seferihisar'ın (Teos) nefis bir koyunda, minik bir kale içinde dünya tatlısı bir köy. Hiçbir dejenerasyon yok. Apartman ya da çirkin bina yok; evlerin büyük bölümü iki katlı Rum evi... Halkın büyük bir bölümü ise Balkan göçmeni. Üstelik 'sakin şehir' unvanına sahip...

TİLLO

GAP TURLARI İÇİNE MUHAKAK SOKULMALI

SAFFET EMRE TONGUÇ: Siirt'teki Tillo'nun sıradışı bir mimarisi var. Cas evleri tamamen o yöreye özgü. 'Cas evleri' denmesinin sebebi; evlerin dış yüzeyine maden ocaklarından çıkarılan alçı taşından elde edilen ve hızla donan 'cas'ın sürülmesi. Burası İslam tarihi açısından da oldukça önemli. 'Marifetname'yi yazan Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi'nin hocası İsmail Fakirullah'ın türbesi burada bulunuyor.

IASOS

MUHTEŞEM BİR KOYUN İÇERİSİNDE ANTİK KENT

ÖZLEM AVCIOĞLU: Bodrum'un Güllük Beldesi'nin Kıyıkışlacık Köyü'ndeki Iasos antik kenti, bir koyun içerisinde yer alıyor. Surlarla çevrelenmiş kentin merkezinde bir akropol, tiyatro, agora ve surların dışında 'Balıkpazarı' olarak tanımlanan mezar anıtı var. Iasos; özgünlüğünü korumuş nadir kentler arasında. Torba'dan tekneyle veya Güllük'ten araba yolu ile ulaşılabilen Iasos; hem tarih, hem de deniz sunuyor.

DİLEK YARIMADASI

BAKİR PLAJLARIYLA BİR VAHA GİBİ

SAFFET EMRE TONGUÇ: Kuşadası maalesef tamamen endüstriyel bir şehir görünümü kazanmış ve talan edilmiş vaziyette. Artık cazibesini yitirdi ve sadece bir yolcu limanı hüviyetinde. Böyle bir bölgede milli park statüsü bulunmasından ötürü de Dilek Yarımadası hala yemyeşil; bakir plajları var.

KEMALİYE

AHŞAP MİMARİNİN GÜZEL ÖRNEKLERİ

SAFFET EMRE TONGUÇ: Erzincan, Fırat nehri üzerinde çok güzel bir manzaraya sahip ve burada ahşap mimarinin güzel örneklerini de görmek mümkün. Aynı zamanda burada uluslararası kültür ve doğa şenliği de düzenleniyor.

SELİMİYE VE BOZBURUN

SİMİ ADASINA SADECE 30 DAKİKA

ÖZLEM AVCIOĞLU: İsimlerine kulaklarımız aşina olsa da, Hisarönü Körfezi'nin bu iki birbirinden güzel beldesi; Dalaman Havaalanı ve Marmaris'e uzaklıklarından dolayı sadece Türk denizci ve yat sahipleri tarafından biliniyor. Yabancı turistin pek gelmediği bu iki belde; enfes denizi ve koyları, hatta Bozburun'daki Bozburun Yat Kulübü, Sabrina's Hause gibi otelleri ile turizm açısından çok parlak olabilecek yerler. Üstüne üstlük karşı kıyıda bulunan Simi Adası'na da 30 dakika mesafedeler. Görmeye değer.

TARAKLI

500 YILLIK ŞAHANE OSMANLI KASABASI

MUTLU TÖNBEKiCİ: Taraklı, TTNet'in reklamlarındaki 'Mümkünlü' adı verilen kasaba olarak tanındı. Burası aslında Sakarya'ya bağlı 500 yıllık bir Osmanlı kasabası. Devasa çınarlarıyla tarihte donmuş kalmış gibi. Üstelik çirkin turizm de henüz girmemiş; Seferihisar gibi 'sakin şehir' unvanı aldı. Üstelik kalacak çok da güzel bir oteli var: Hanımeli Konağı. Yatırım yapılırsa mükemmel bir turizm noktası olur.

ACARLAR LONGOZU

TIM BURTON'IN FANTASTİK FİLM SETİ GİBİ

LEVENT ÖZÇELİK: Dünyanın en önemli iki longozundan biri olduğunu duyduğum bu yeri görmek şart olmuştu. Longoz; dere suyu ile denizin buluştuğu yerlerde denizden gelen kum birikintilerinin dere ağzını kapaması sonucu oluşan kıyı seti gölleri. Sakarya'ya bağlı bu longoz; içindeki ağaçlar, menekşeler, nilüferler, yüzlerce çeşit kuşlarla birlikte Tim Burton'ın fantastik filmlerinden birinin seti gibi.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Türkiye'nin Saklı Cennetleri Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement