Türkiye'nin Ünlü Fizikçileri Erü'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Ünlü Fizikçileri Erü'de Buluştu

Türkiye\'nin Ünlü Fizikçileri Erü\'de Buluştu

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Fizik Laboratuvarları kuruluşu için ön çalışma toplantısı, Türkiye'nin önde gelen fizikçi bilim adamlarının katılımıyla yapıldı.

17.02.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Fizik Laboratuvarları kuruluşu için ön çalışma toplantısı, Türkiye'nin önde gelen fizikçi bilim adamlarının katılımıyla yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi Konferans Salonu'nda, Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Berker ve Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Prof.Dr. Bekir Aktaş, Atatürk Üniversitesi'nden Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Raşit Turan ve Doç.Dr. Bilge Demirköz, Koç Üniversitesi'nden Prof.Dr. Alphan Sennaroğlu, Ankara Üniversitesi'nden Prof.Dr. Ali Gencer ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Prof.Dr. Nejat Bulut katıldı. Toplantıda Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin mimari proje yürütücüsü Dr. Mehmet Doğan, toplantıya katılan akademisyenlere proje hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunum ardından toplantıya katılan bilim adamlarının proje hakkında fikirleri ve önerileri alındı. Türkiye'de ihmal edilen 'Temel bilimler' alanında Erciyes Üniversitesi'nin yaptığı yatırımları takdir eden konuk bilim adamları, yapılacak olan Fizik Laboratuvarı'nın çalışmalarının, Tıp alanında yoğunlaştırılması gerektiğini önerdiler. Toplantıda, yapılacak Fizik Laboratuvarı için önerilen diğer çalışma alanları ise; Grafen, Smart Materials, Biosensörler, Quantum Competition, Moleküler Motorlar, Solar cell, Nöro-bilim, optik incelemeler, Optoelektronik ve Spintronik oldu.

Gün boyu devam eden toplantıda diğer üniversitelerden gelen misafir akademisyenlere Erciyes Üniversitesi'nin teknolojik alt yapısı ve hali hazırda bulunan Aşı Geliştirme Laboratuvarı, Genom ve Kök Hücre Merkezi Laboratuvarları ve Nano Teknoloji Merkezi Laboratuvarları tanıtıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Ünlü Fizikçileri Erü'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement