Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya! - Son Dakika
Turizm

Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya!

Türkiye\'nin Yeni Toskanası:Trakya!

Tarih, doğa tutkunları için Trakya bölgesi adeta bir cennet. Toprak yapısı nedeniyle, ülkemizin bağcılık yapmaya en verimli bölgesi olan Lüleburgaz ve Şarköy köyleri, hâlâ kuş sesleri arasında uyanabileceğiniz kadar bâkir. Bu bölge Türkiye'nin yeni Toskanası olarak taçlandırılıyor.

27.08.2018 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz'a Nasıl Gidilir?

İstanbul'dan Kırklareli 197 km, Ankara'dan Kırklareli 664 km, İzmir'den Kırklareli 486 km. Otobüs ve otomobil ile Trakya Bölgesi'ne ulaşabilirsiniz.

Trakya Bölgesinde Nereler Gezilmeli?

Dupnisa Mağarası, Istranca dağlarının en yüksek tepesi olarak bilinen mağaranın 180 milyon yıl önce oluştuğunu öğrendiğimde oldukça etkilendim.

Antik dönemlerden itibaren metal üretimi ile ünlü Demirköy, Fatih Dökümhanesi ile ünlü. Osmanlı döneminde yaptırılmış olup, İstanbul'un fethi sırasında kullanılan topların yapıldığı dökümhaneymiş.

Sarayları, camileri, kiliseleri, sinagogları ve tarihi çarşıları ile yüzyıllar boyunca tarihe ışık tutan Edirne, tarihi 8000 yıl öncesine dayanan tarihi ile Aşağıpınar Höyüğü kazı alanı ve sonbaharın eşsiz renklerini sunan Longoz Ormanları görülmeye değer güzellikte. Longoz ormanları ülkemizin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük longoz ormanı olarak bilinmekte. Yılın belli dönemlerinde su ile kaplı olan alanlar, farklı endemik bitki türlerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca eşsiz kuş türlerinin de yaşam alanı.

Cehennem şelalesi, adının aksine cennete benziyor. Negatif iyonu ve yüksek oksijeni ile sıhhat depolayacağınız harika bir yer.

Güzel bir denizin tadını çıkarmak istiyorsanız, 5 km uzunluğunda harika İğneada plajları size oldukça yakın.

Limanköy deniz feneri kim bilir denizde yardıma muhtaç kaç gemiye yol göstermiştir…

Doğal yaşamın tadına varmak istiyorsanız, Kızılağaç Köyünü rotanıza ekleyin. Yöresel ürünlerin tadına bakmayı da unutmayın.

6. yüzyılda Jüstinyen dönemine ait olduğu bilinen Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy beldesinde efsanelerini dinlemeniz için sizi bekliyor.

Kırklareli'nde eskiden azınlıkların yaşadığı açık hava müzesi niteliğindeki Yayla Mahallesini gezebilir, eşsiz mimarisiyle sizi büyüleyen evleri fotoğraflayabilirsiniz.

1383 yılında yapılan Hızırbey Külliyesi ve Hamamı Çifte Hamam olarak da bilinmekte.

Kırklareli'nde bulunan Atatürk Evi Selanik'teki evinin aslına sadık kalarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, babası Ali Rıza Bey'in, annesi Zübeyde Hanım'ın slikon heykelleri ile pazartesi günleri hariç ziyaretçilerini bekliyor. Akın akın ziyarete gelindiği için sizler için iletişim bilgilerini paylaşayım.

T 0288 214 10 45

Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi, Kırklareli'nin mimarisiyle ve dekorasyonu ile eski dönemleri yansıtıyor.

Trakya Bölgesinde Ne Yemeli?

Balkan mutfağının hâkim olduğu bölge de oğlak tandır, tuzda tavuk, Boşnak mantısı, kuzu kapama, ciğer sarma, Kırklareli Köftesi, soka, manca, akıtma, kaçamak, pomak kızı tatlısı ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Osmanlı Mutfağında yer bulan Trakya Kıvırcık Koyunu dünyanın en lezzetli etleri arasında yer alıyor.

Almadan Dönmeyin!

Kırklareli Poyralı Pancar Pekmezi, Kırklareli meşe balı, susam helvası, peynir çeşitleri, Kırklareli kirazı, bahar aylarında iseniz çilek almadan dönmeyin.

Hafta sonu kurulan Sislioba Köylü Pazarı'ndan şifalı otlar ve yöreye özgü mantarlar alabilirsiniz.

Trakya Bölgesinde Nerede Kalmalı?

Bakucha Hotel & Spa, eşsiz doğası, nefes kesen gün batımı, doğal ve yöresel ürünlerle anne eli değmiş gibi hazırlanan kahvaltısı, 60 yıllık maya kullanılarak hazırlanan, kokusuna dayanamayacağınız kadar güzel, diyetinizi bozmanıza neden olacak kadar leziz ekmekleri ile gönlünüzde taht kuruyor. Otel de dünyaca ünlü şeflerin hazırladığı eşsiz reçeteleri de deneyimlemek ayrı bir keyif.

En son gidişimde Sofya- Bulgaristan'ın tanınmış şeflerinden Jivko Ivanov, bizi gastronomik bir yolculuğa çıkardı. Sizler için birkaç tarifini benimle paylaşmasını istedim. Yakında reçetelerini de benimle paylaşacağının sözünü de aldım.

Bakucha Hotel, yerel mutfağımızın farklı kültürlerle harmanlanarak hazırlanan yemekleri, özel teraslı suitleri ve spası ile bölgenin tasarım butik otellerinden.

İstanbul'a sadece 2 saat uzaklıkta olan, Istranca dağlarının arasına sıkışmış bir vadi de konumlanan Bakucha Hotel, modern hayatın kaosundan sıkılanların kaçış noktası.

200 hektar arazi içinde meyve bahçeleri, bostanları, meşe koruları ve Arcadia Bağları ile ünlü olan Bakucha'da, sabah uyandığınızda yiyeceğiniz doğal ürünleri bostandan elinizle toplamak ise ayrı bir keyif.

Otelin içinde yer alan Sanitas Spa'da Türk Hamamı, sauna ve Uzakdoğu masaj terapileri ile harika bir spa deneyimi yaşayabilirsiniz.

www.bakucha.com T : 0288 473 44 17

Trakya Bölgesi Aktiviteleri

Eşsiz manzaralara şahitlik edebilir ve foto safari gerçekleştirebilirsiniz.

Istırancaların birbirinden özel yollarında bisiklet safarisi yapabilirsiniz.

Motor tutkunu iseniz, Kırklareli ormanları eşine rastlanmayacak güzellikte dağ yolları sizi bekliyor.

İğneada, Kıyıköy ve Longoz ormanlarının büyüleyici atmosferinde trekking yapabilirsiniz.

Bölgenin eşsiz doğasını gökyüzünden izlemek isterseniz, yamaç paraşütü tercihleriniz arasında olabilir.

Roman ve Balkan Kültürlerinin hâkim olduğu Kırklareli çevresinde etnik kültürlerin eğlenceli yaşamlarına tanık olabilirsiniz.

Eylül ayında Pavlı Panayırı ve Kırklareli Bolluk Bereket ve Bağ Bozumu Şenliklerini de not alın.

Keyifle gezmeniz dileğiyle…

 <a class='keyword-sd' href='/turkiye/' title='Türkiye'>Türkiye</a>'nin Yeni Toskanası:Trakya!
Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya!
Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya!
Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya!
Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya!
Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya!
Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya!

Son Dakika Turizm Türkiye'nin Yeni Toskanası:Trakya! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement