Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa'dan Start Aldı - Son Dakika
Spor

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa'dan Start Aldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa\'dan Start Aldı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1.Kademe yarışları Manisa'nın Soma ilçesinde başladı.
Soma ilçesinin muhteşem doğası ile ön plana çıkan Yağcıllı Beldesi'nde Su Çıktı mevkisinde yapılan...

23.11.2013 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe yarışları Manisa'nın Soma ilçesinde başladı.

Soma ilçesinin muhteşem doğası ile ön plana çıkan Yağcıllı Beldesi'nde Su Çıktı mevkisinde yapılan yarışlara 20 ilden 1200'e yakın sporcu katıldı. Yağışlar sonrasında ağırlaşan zeminde zor anlar yaşayan sporcular, pusula yardımıyla ormanda gizlenen hedefleri bulmak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu öncülüğünde yapılan ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi, Kızılay ve Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı'nın büyük destek verdiği şampiyonanın Soma'daki ilk etap yarışmalarını, Türkiye Oryantiring Federasyonu Genel Sekreteri İsa Gençtürk'ün yanı sıra, İlçe Spor Müdürü Dilek Kuruçay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İbrahim Kılınç, Yağcıllı Belediye Başkanı Osman Çevik, Soma Sağlık Sosyal eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Bayraktar ve vatandaşlar da heyecanla izledi.

Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Oryantiring Federasyonu Genel Sekreteri İsa Gençtürk, yaz aylarında milli takım ve sporcu gelişim kampının da Soma'da yapıldığını hatırlatarak, "Soma'da bu sporun sevilmesi, saygınlık görmesi, yetkililerimizin bu spora karşı gösterdiği ilgi şampiyonanın burada yapılmasında etkili oldu. 2 gün sürecek olan yarışmalara 20 ilden yaklaşık bin sporcu katılıyor. Buna yarışma komitesi ve antrenörleri de dahil ettiğimizde, Soma'da yaklaşık bin 200 tane misafir ağırlıyoruz. Bu doğal ortamda güzel bir müsabaka olacağını ümit ediyoruz. Şampiyonaya ilgi gerçekten çok büyük. İlk kademe müsabakası olmasına rağmen katılım çok yoğun. Böylesine doğal ortamlar bizim için kaynaşma ortamı oluşturuyor" dedi.

PUSULA VE HARİTA İLE YAPILAN BİR SPOR

Oryantiring sporu ile ilgili bilgi veren Gençtürk, bu sporun pusula ve harita yardımı ile hedef bulmaya yönelik olduğunu belirterek, "Arazi ile ilgili önceden çizilmiş haritalarla parkur düzenleyiciler tarafından belirlenmiş hedefler EKS (elektronik kontrol sistemleri) ile belirleniyor. Sporcuların parmaklarında elektronik bir sistem var. Buldukları hedeflere o yüzükleri dokundurarak orayı bulduklarını göstermiş oluyorlar. Bu merkez bilgisayara otomatik olarak kaydediliyor. Bütün hedefleri tamamladıktan sonra çıkışta son dokunuşla yarışı bitirmiş oluyorlar. Sistem yarışmaların derecelerini otomatik olarak tespit ediyor. Yarış sonuçları buna göre belirlenmiş oluyor." şeklinde konuştu.

Yağcıllı Su Çıktı mevkii orta mesafede yapılan yarışmaların ardından, Pazar (yarın) günü de Büyükışıklar Köyü'nde uzun mesafe yarışı yapılacak. Türkiye Oryanritiring Şampiyonası yarışmalarının 2. kademesi Muğla, 3. kademesi Antalya, 4. kademesi Göreme Ürgüp, 5. kademesi de Kahramanmaraş'ta yapılarak şampiyona tamamlanacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa'dan Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement